Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspils uzņēmumiem stabils sniegums apstrādes rūpniecībā

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) sniegto informāciju 2024. gada 1. pusgadā Ventspilī apstrādes rūpniecības komersantu saražotās produkcijas apgrozījums sasniedza 178 milj. EUR.

Salīdzinot 2023. gada 1. pusgadu ar 2024. gada 1. pusgadu, Ventspilī strādājošiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem apstrādes rūpniecības produkcijas apgrozījums ir bijis vienādā apmērā.

Ventspilī apstrādes rūpniecības uzņēmumu lielākā daļa produkcijas – 84% – 2024. gada 2. ceturksnī tika eksportēta, kas dod iespēju Ventspils apstrādes rūpniecības uzņēmumiem realizēt savu produkciju lielākos, augstākas maksātspējas tirgos. Tas ir augstākais eksportētās produkcijas īpatsvars starp valstspilsētām un augstāks nekā vidēji Latvijā (65%) 

No Ventspils tiek eksportēta ielu tīrīšanas tehnika un atkritumu savākšanas transportlīdzekļi, metāla detaļas transportlīdzekļiem un lauksaimniecības tehnikai, industriālās elektronikas, telekomunikāciju un medicīnas iekārtas, kā arī aviācijas, kosmosa un militāro industriju produkti, koksnes granulas, ko izmanto biomasas apkurei, zivju konservi un kūpinājumi u.c. saražotā produkcija.

Arī 2024. gada 1. pusgadā Ventspilij ir augstākais rādītājs apstrādes rūpniecības produkcijas izlaides apjomā starp valstspilsētām, rēķinot uz 1 iedzīvotāju, kas ir divas reizes lielāks nekā produkcijas izlaides apjoms uz 1 iedzīvotāju Latvijā vidēji. 

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt