Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspils — mazulim draudzīga pilsēta

Ventspils sevi dēvē par ģimenēm, tai skaitā mazuļiem draudzīgu pilsētu. Tas tiek panākts ar lielu pašvaldības atbalstu. Kopš 2016.gada Ventspils pašvaldība īsteno programmu „Ventspils - Mazulim draudzīga pilsēta”. Programma tika izveidota, lai tiktu apzinātas jauno vecāku vajadzības, kas palīdzētu pašvaldībai savu iespēju robežās radīt vidi, kas ir ērta ikvienam ventspilniekam un Ventspils viesim.

Pilsētā nemitīgi ievieš uzlabojumus un var redzēt paveikto - ir izveidotas īpaši ģimenēm ar bērniem paredzētas autostāvvietas, brīvkrāni, led apgaismojums Bērnu pilsētiņā, īpašas šūpoles māmiņai kopā ar mazuli u.c.

Apmeklējot Ventspili kopā ar bērniem, novērtēsiet visā pilsētā – parkos, skvēros un iekšpagalmos – izvietotos attīstošos un pievilcīgos bērnu rotaļu laukumus, kuru skaits jau sasniedzis 39, kam līdzās izvietoti soliņi vecāku atpūtai. Esošie bērnu rotaļu laukumi papildināti un pilnveidoti, Jūrmalas parkā tiks uzstādītas jaunas rotaļiekārtas. Esošās rotaļiekārtas tiek regulāri apsekotas, sertificētas un atzītas par drošām bērniem. Peldvietā pie Ventas uzstādītas šūpoles ar vienu parasto un vienu pampersēdeklīti.

Visā pilsētā katru gadu tiek pazeminātas ielu apmales nobrauktuvēm, lai pārvietošanās ar ratiņiem kļūtu ērtāka.

            Jau par tradīciju ir kļuvis Ventspils organizētais mazuļu fotokonkurss, kurš notiek četras reizes gadā. Konkursa nosacījums – foto pilsētvidē ar mazuli līdz trīs gadu vecumam. Katru gadu arvien vairāk un vairāk piedalās vecāki no visas Latvijas pēc viesošanās Ventspilī un aktīvi iesūta fotogrāfijas, sniedzot gandarījumu, ka šī pilsēta ir raisījusi tik daudz pozitīvas emocijas. Aicinām savus foto sūtīt e-pastā uz adresi mazulis@ventspils.lv

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt