Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspils Dzemdību nodaļu kā vietu, kur piedzīvot pirmo tikšanos ar savu bērniņu, izvēlas māmiņas no visas Latvijas!

Ventspils Dzemdību nodaļu kā vietu, kur piedzīvot pirmo tikšanos ar savu bērniņu, izvēlas māmiņas no visas Latvijas!

Ventspils slimnīcā iespējamas gan tradicionālās, gan ūdensdzemdības kvalificētu ārstu, pieredzējušu, gādīgu vecmāšu aprūpē, mājīgā vidē ar mūsdienīgu aprīkojumu.

Katrai māmiņai sava pēcdzemdību palāta

Dzemdību nodaļa ir skaista un neaizmirstama notikuma piedzīvošanas vieta, tāpēc Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī gādā, lai laiks, kas māmiņai ar mazulīti jāpavada slimnīcā, būtu patīkams un mierpilns.

Katrai jaunajai māmiņai ir sava palāta – ar visu nepieciešamo bērniņa aprūpei un māmiņas labsajūtai. Palātas ir mājīgas un rotātas ar ziedu motīviem. Katrā palātā ir duša un labierīcības, kā arī pieejams bezvadu internets.

Protams, arī tētim ir iespēja šai laikā būt kopā ar māmiņu un bērniņu. Izvēloties ģimenes palātu, gan dzemdībās, gan visu pēcdzemdību periodu arī pavadošā persona var būt kopā ar māmiņu un mazulīti.

Sagaidot trešo un nākamos bērniņus, uzturēšanās paaugstināta komforta palātā jaunajai ģimenei ir dāvana no slimnīcas. Ventspils Dzemdību nodaļa pievienojusies arī 3+ kustībai.

Profesionāli dzemdību speciālisti

2022. gadā Ginekoloģijas un Dzemdību nodaļu vadītāja amatā darbu sāka ginekologs, dzemdību speciālists Dr. Sergejs Tarasovs, kurš speciālizējies arī onkoginekoloģijā. Dr.Tarasovs pārcēlies uz dzīvi Ventspilī no Rīgas un mērķtiecīgi attīsta Ventspils slimnīcas ginekoloģijas un dzemdību profilu.

Sergejs Tarasovs. Ginekoloģijas un Dzemdību bloka vadītājs, ginekologs, dzemdību speciālists

Visas Ventspils Dzemdību nodaļas vecmātes ir pieredzējušas un saņēmušas neskaitāmi daudz pozitīvu atsauksmju no jaunajām māmiņām, tāpēc arī gadījumā, ja līgums ar vecmāti netiek slēgts - māmiņa saņem profesionālu atbalstu dzemdību norisē.

Slimnīca iesaka noslēgt līgumu ar izvēlēto vecmāti, lai jau laikus izrunātu vēlamo dzemdību gaitu, visus neskaidros jautājumus un jau labu laiku pirms dzemdībām sajustu saikni ar speciālistu, kurš būs līdzās, piedzīvojot īpašo notikumu.

Profesionāls aprīkojums un mūsdienīga vide

2018. gadā:

  • iegādāta fototerapijas iekārta;
  • iegādāta plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta un sildīšanas matracis, kas tiek izmantots priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem, lai palīdzētu uzturēt nepieciešamo siltumu;
  • ķeizargriezienu zālei iegādāts operāciju galds, operāciju lampa un anesteziologa konsole.

2019.gadā:

  • Ultrasonogrāfijas iekārta, kas nodrošina 2D, 3D un 4D vizualizāciju ultrasonogrāfiskajos izmeklējumos.

2020.gadā:

  • papildu dzemdību gulta gadījumā, ja topošajai māmiņai konstatēta saslimšana ar Covid -19 un nepieciešams māmiņu izvietot nodalīti no citām;
  • iegādātas 3 jaundzimušo gultiņas.

2022. gadā:

  • paplašinātas dzemdību zāles, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt tagad ir ērtāk arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās.

2023. gadā:

  • Iegādāti kardiotokogrāfi, audiometrs, ginekoloģiskais ultrasonogrāfs un izmeklējumu krēsls.

Ūdensdzemdības

  • Ventspils Dzemdību nodaļas Jūras zālē atrodas dzemdību vanna. Dzemdības ūdenī ir bez maksas, šajā gadījumā gan obligāts nosacījums ir līgums ar izvēlēto vecmāti, kura ir līdzās un uzrauga dzemdību procesu.
  • Ja māmiņai ir vēlme radīt īpašu noskaņu, tad tas tiek respektēts un iespēju robežās dzemdību zālē atmosfēra tiek radīta ar ziedu aromātiem vai mūziku. Arī šādas detaļas tiek izrunātas konsultācijā pirms dzemdībām.

Tradīcijas

Jau vairāk nekā 10 gadus slimnīca īpaši sveic gada pirmo un katru simto mazulīti!

Šogad ieviesta jauna tradīcija - sveicot katru Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimušo bērniņu, lai saglabātu patīkamās atmiņas par bērniņa nākšanu pasaulē, māmiņai tiek pasniegta mazulīša pirmo mīļlietiņu kārbiņa - Esi mīļi gaidīts Ventspilī! Kastītē ievietota kartīte ar mazulīša vārdu, dzimšanas datiem, svaru, garumu un vecmātes vārdu, kā arī īpaši sirsnīga dāvaniņa - pensionāru biedrības “Ventspils liedags” čaklo rokdarbnieču darināti zābaciņi, tā simboliski nododot sirssiltumu no paaudzes paaudzē.

Par iemīļotu tradīciju kļuvis arī salidojums "Esmu dzimis Ventspilī", kur atkalredzēšanās prieku jau kopš 2009. gada piedzīvo vecāki, speciālisti un, protams, paši Ventspilī dzimušie mazulīši.

Jauno vecāku atsauksmes – dzemdību pieredze

“Liels paldies visam personālam par tik labu pieredzi jau otrā bērniņa sagaidīšanā! Lai gan process nebija viegls, prātā ir tikai vislabākās atmiņas. Ļoti profesionāls, jauks un iejutīgs personāls.”

Māmiņa Elīna no Valdemārpils

“Jau pašā sākumā zinājām, ka tajā dienā, kad kļūsim par vecākiem - savu mazuli sagaidīsim Ventspils Dzemdību nodaļā, un mums pavisam noteikti būs ģimenes dzemdības kopā ar vecmāti Diānu. ❤️Un tā tas arī notika.. skaistā, saulainā dienā pasaulē nāca mūsu pirmdzimtais puisēns. Paldies Ventspils Dzemdību nodaļas personālam par lielisko atmosfēru.”

Māmiņa Linda no Ventspils

“Tikai pateicoties Ziemeļkurzemes Reģionālās slimnīcas ginekoloģijas un dzemdību nodaļas personālam, es dēla dzimšanas dienu atceros kā skaistāko notikumu savā mūžā. Tā sirsnība un cilvēcība, kas plūda no ikkatra darbinieka, bija tik saviļņojoša, ka vēlreiz pārliecinājos – izdarīju pareizo izvēli, atbraucot dzemdēt no Rīgas uz Ventspili.”

Māmiņa Rūta no Rīgas

Aicina uz klātienes lekcijām Ventspils slimnīcā

Ja ģimenē gaidāms pirmais mazulītis, vecākiem bieži rodas daudz jautājumu gan par sagatavošanos dzemdībām, gan par dzemdību norisi. Izglītojošas un praktiskas nodarbības pie mūsu speciālistiem sniegs iespēju labāk sagatavoties bērniņa nākšanai pasaulē. Par tuvākajām lekcijām iespējams uzzināt, zvanot uz Dzemdību nodaļu.

Vingrošanas grupu nodarbības topošajām māmiņām un jaunajām māmiņām

Kurzemes Rehabilitācijas centrā kā topošajām, tā jaunajām māmiņām ir iespēja rūpēties par savu veselību, pievienojoties topošo un jauno māmiņu vingrošanas grupām. Vingrošanu topošās māmiņas var apmeklēt ar uzraugošā ginekologa vai vecmātes izziņu no 12. grūtniecības nedēļas. Savukārt jauno māmiņu nodarbības paredzētas pēcdzemdību periodā - sākot ar 8. nedēļu pēc dzemdībām līdz bērniņa pusotra gada vecumam.

Ventspils Dzemdību nodaļa arī Instagram.

Būsiet mīļi gaidīti piedzīvot pirmo tikšanos ar savu bērniņu Ventspils slimnīcā!

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt