Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspilī top aktīvās atpūtas veloparks

Jaunais aktīvās atpūtas veloparks būs lielisks papildinājums jau esošajai atpūtas un sporta infrastruktūrai Ventspilī un sniegs ventspilniekiem un pilsētas viesiem kvalitatīvu brīvā laika un atpūtas pavadīšanas iespēju drošā un attīstītā vidē.

Veloparka izbūve notiek Ventspils Reņķa dārzā – vienā no brīvajām zaļajām zonām, saglabājot neskartu parka apkārtni, kā arī netraucējot Reņķa dārza apmeklētājus pasākumu, pastaigu vai sporta aktivitāšu laikā.

Veloparkā būs pieejamas divas dažādu izmēru asfalta velotrases un grants piedzīvojumu velotrase. Asfalta velotrase jeb angliski pump-track ir Latvijā un pasaulē iecienīts aktīvās atpūtas infrastruktūras objekts dažādu līmeņu un vecumu velobraucējiem, skrejriteņotājiem, skrituļslidotājiem un skrituļdēļotājiem. Veloparks tiks iedalīts trīs grūtības pakāpju trasēs:

 

  • Galvenā trase – velotrase ar integrētu tuneli, kur krustosies divas trases taisnes. Trasi būvē pēc augstākajiem industrijas standartiem, lai tajā varētu notikt arī starptautiskas sacensības.
  • Iesācēju trase – līdzās galvenajai trasei tiks uzbūvēta atsevišķa trase ar zemāku sarežģītības līmeni, lai tā būtu piemērota bērniem un iesācējiem.
  • Piedzīvojumu trase – velotrase grants segumā, kas tiks papildināta ar dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, imitējot pilsētā sastopamus šķēršļus – trepes, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Šāda trase dos iespēju mazākajiem velobraucējiem apgūt nepieciešamās iemaņas, lai droši varētu sākt piedalīties pilsētas satiksmē.

Šobrīd Reņķa dārzā notiek trases būvdarbi, kurus plānots pabeigt šī gada oktobrī. Veloparka projekta kopējās plānotās izmaksas ir paredzētas 786 510,84 EUR apmērā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus: ERAF finansējums ir 85% jeb 668 534,21 EUR un Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 15% jeb 117 976,63 EUR.

Attēli – vizualizācijas.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt