Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspilī pašvaldība cels divas jaunas daudzdzīvokļu mājas

Ventspilī, Saules ielā 122, plānots uzbūvēt divas jaunas piecstāvu īres daudzdzīvokļu mājas ar kopumā 60 dzīvokļiem. Šādu lēmumu Ventspils valstpsilsētas pašvaldība ir pieņēmusi, lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu Ventspils pilsētā.

Jaunās ēkas plānots nodot ekspluatācijā un sākt dzīvokļu izīrēšanu līdz 2026. gada augustam. Projekta kopējās izmaksas plānotas 5 miljoni eiro apmērā.

Jaunajās ēkās kopā plānots šāds dzīvokļu sadalījums:

  • 2 vienistabas dzīvokļi (platība līdz 30 m²);
  • 18 divistabu dzīvokļi (platība līdz 45 m²);
  • 40 trīsistabu dzīvokļi (platība līdz 60 m²).

Visi dzīvokļi būs ar pabeigtu iekšējo apdari. Pagalma labiekārtojumā paredzēts nodrošināt autostāvvietas ar bruģa segumu – katram dzīvoklim viena autostāvvieta, kā arī papildu stāvvietas viesiem. Tāpat plānots izveidot velo novietnes, pazemes konteineru novietni sadzīves un šķirotiem atkritumiem un daļēju teritorijas nožogojumu.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka uz zemas maksas īres dzīvokļiem varēs pretendēt iedzīvotāji, kuru bruto ienākumi nepārsniedz konkrētus sliekšņus, kas patreiz ir šādi:

  • EUR 1415 vienistabas dzīvoklim;
  • EUR 2437 divistabu dzīvoklim;
  • EUR 3731 trīs istabu dzīvoklim.

Trīs istabu dzīvokļi būs pieejami tikai mājsaimniecībām, kuras veido vismaz divas personas. Savukārt, īres maksa tiks noteikta saskaņā ar 2022. gada 14. jūlija Ministru kabineta noteikumiem par atbalstu zemas īres mājokļu būvniecībai. Kvadrātmetra īres maksa nevarēs pārsniegt Ekonomikas ministrijas noteikto maksimālo slieksni.

Ēku būvniecību plānots finansēt Altum aizdevuma programmas “Zemas īres mājokļu būvniecības aizdevumi ar kapitāla atlaidi” ietvaros. Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” šobrīd gaida Altum lēmumu par aizdevuma piešķiršanu projekta realizācijai.

Lēmums par īrnieku pieteikšanās izsludināšanu tiks pieņemts pēc aizdevuma un būvniecības līgumu noslēgšanas. 

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt