Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspilī līdzfinansē bērnu un jauniešu vasaras nodarbinātību un sniedz mājvietu bez aprūpes palikušiem bērniem

Vasaras nodarbinātība jauniešiem

Vasaras darbs ir nenovērtējama pieredze, ko katru gadu vēlas izmantot daudzi jaunieši, lai ne tikai saturīgi pavadītu brīvlaiku un nopelnītu savu pirmo algu, bet arī tāpēc, lai iegūtu kaut ko vērtīgu sev – pieredzi un zināšanas turpmākajai dzīvei. Skolēnu vasaras nodarbinātības programmā gūtā darba pieredze skolēniem dos ieskatu profesionālajā dzīvē, veicinot jauniešos atbildības un pienākumu izjūtu, savu spēju un iemaņu apzināšanu turpmākajā karjeras izvēlē.

Arī šogad, kā ikgadu, Ventspils valstspilsētas pašvaldība piedalīties Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajā pasākumā “Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādē”, līdzfinansējot skolēnu atalgojumu 25% apmērā no valstī noteiktās minimālās darba algas.

Plānots, ka šogad vasaras nodarbinātības periodā, kas sāksies 1. jūnijā un ilgs līdz pat 31. augustam, Ventspilī tiks  nodarbināti 470 jaunieši.

Pagājušajā gadā jaunieši pieredzi guva, strādājot SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils””, AS “Diāna” , PSIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” u.c. Ventspils uzņēmumos, kur apguva darba iemaņas tādos darbos kā virtuves darbinieks, palīgstrādnieks, pārdevēja palīgs, datu ievades operators, instruktors, viesmīlis, istabene, viesu nama administrators, kā arī lauksaimniecības darbos – ogu vācēji, ravētāji u.c.

 

''Namiņš'' - mājvieta bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem

Pagājušā gada rudenī tika svinīgi atklāts  bērnu sociālās aprūpes centrs “Namiņš”, kas ir ģimeniskai videi pietuvināta mājvieta bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem.

Ēka atrodas Skroderu ielā 13/13A, Ventspilī, Valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa – Vecpilsētas teritorijā, un, realizējot projektu, tika nodrošināta arī vecpilsētas ēkas un apkārtējās vides atjaunošana.

 “Namiņš” ir izvietots divās mājās, kur vienā no ēkām dzīvo bērni, kuri līdz pārvākšanās brīdim mitinājās Ventspils Sociālās aprūpes nama “Selga” bērnu sociālās aprūpes centrā, savukārt, otrā ēkā uzņemti bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni no citām pašvaldībām.  “Namiņā” kopā dzīvo 12 bērni vecumā no 9 līdz 18 gadiem, kā arī 12 darbinieki. Katrā mājā ir pieci sociālie audzinātāji, kas strādā maiņu darbu. Komandā ir arī sociālais darbinieks, kas ir liels atbalsts sociālajiem audzinātājiem un “Namiņa” vadītājam.

Šeit tiek nodrošināts, lai bērni augtu un dzīvotu ģimeniskā vidē, proti, bērni kopā ar audzinātājām plāno savu dienas ritmu, ēdiena gatavošanu, došanos uz veikalu. Turklāt, “Namiņa” darbinieki seko līdzi, lai bērni nostiprinātu pamatprasmes un iemaņas, kas noderēs turpmākai dzīvei, sasniedzot pilngadību. “Namiņā” ir savi Iekšējās kārtības un drošības noteikumi, lai nodrošinātu kārtības ievērošanu mājvietā, kā arī cieņpilni veidotu attiecības, aiz sevis sakopjot, uzturot savu vidi tīru  un, protams, būtiskais, zinātu, cikos jābūt mājās.

Jaunās mājvietas izvietojums vecpilsētā atvieglo arī pārvietošanos, jo ērti iespējams sasniegt savu galamērķi pat bez sabiedriskā transporta. Netālu ir vairākas skolas, Jaunrades nams, peldbaseins, “Olimpiskā centra “Ventspils”” sporta bāzes un citas interešu izglītības iestādes.

Daži bērni ikdienā apmeklē profesionālās izglītības iestādēs citos novados, tādēļ darbadienās dzīvo kopmītnēs, bet “Namiņā” atgriežas nedēļas nogalēs.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt