Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ventspilī arī pēc pensiju indeksācijas tiks saglabāti piešķirtie pašvaldības pabalsti

Pašlaik Ventspils pašvaldībā tiek strādāts pie tā, lai personas, kuras līdz šim saņēma pašvaldības finansiālu  atbalstu pabalstu veidā, arī pēc pensiju indeksācijas tos nezaudētu. Tiks paaugstināts ienākumu līmenis Ventspils valstspilsētas pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un personām ar invaliditāti.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas sniegto informāciju, indeksētas tiks vecuma, izdienas, invaliditātes un apgādnieku zaudējuma pensijas un atlīdzības, kuras piešķirtas vai pārrēķinātas līdz 2024. gada 30. septembrim, šogad tiks indeksēts viss pensijas un atlīdzības apmērs, ja tas nepārsniedz 683 eiro. Savukārt tām pensijām un atlīdzībām, kuras ir lielākas par 683 eiro, indeksēs daļu no piešķirtās summas – jau pieminētos 683 eiro.

Ventspils Sociālais dienests veic aprēķinus, piemērojot pašvaldības sociālās palīdzības saņemšanas noteiktajiem ienākumu līmeņiem 2024. gadā valstī noteiktos pensiju indeksācijas koeficientus, ievērojot līdzšinējo praksi pašvaldībā, lai nepieciešamo sociālo palīdzību saņemtu iedzīvotāji, kuri to saņem līdz šim.

Pensiju indeksācija ietekmē šādu sociālo pabalstu un sociālo pakalpojumu saņēmēju loku:

·     atsevišķi dzīvojošus pensionārus un atsevišķi dzīvojošas personas ar invaliditāti, kuras saņem pabalstu īpašumam piegulošās, publiskā lietošanā nodotās pašvaldības teritorijas kopšanai;  

·     personas, kuras sasniegušas 100 un vairāk gadu un saņem ikmēneša pabalstu;

·     nestrādājošus pensionārus un nestrādājošas personas ar invaliditāti, kuras saņem vienu reizi gadā pabalstu medikamentu iegādes daļējai kompensēšanai;

·     pensionārus un personas ar invaliditāti un apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmējus, kuri saņem pabalstu Lieldienās un Ziemassvētkos.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2024. gada sociālais budžets pabalstu izmaksai ir 3,5 milj. eiro. Iepriekšējā gadā Ventspilī sociālos pabalstus saņēma 8765 personas.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt