Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Veiksmīga uzņēmējdarbība – viens no Ventspils stūrakmeņiem

Ventspils vienmēr izcēlusies ar uz attīstību vērstu rūpniecību un šo virzību saglabā arī mūsdienās. Ražošana dod līdzekļus pilsētas izaugsmei, kā arī darbu tās iedzīvotājiem.

Kā izriet no Centrālās statistikas pārvaldē (CSP) pieejamās informācijas par 2022. gadu, tā pirmajos deviņos mēnešos apstrādes rūpniecības produkcijas izlaides apjoms Ventspils pilsētā sasniedza 306 mlj. eiro. Vairāk nekā trešdaļa – 111,1 mlj. jeb 36 % tika saražoti uzņēmumos, kas strādā metālapstrādes un mašīnbūves nozarē. Lielākie metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmumi Ventspilī ir SIA „Bucher Municipal”, SIA „Malmar Sheet Metal”, SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca”, SIA „Kalmeta”, SIA „Parkit” un SIA „TC STEEL”.

Ventspils pilsētas apstrādes rūpniecības produkcijas lielākā daļa jeb 89 % tika eksportēta. Tas dod iespēju šiem uzņēmumiem realizēt savu produkciju augstākas maksātspējas tirgos. Šis eksporta rādītājs ir augstākais starp valstspilsētām un augstāks nekā vidēji Latvijā (67 %).

Eksistē arī jaunu ražotņu būvniecības plāni. Viens no tiem paredz ražošanas ēkas un publiska auto stāvlaukuma izbūvi Ventspils industriālajā zonā. Ganību ielā 99 iecerētās būves kopējā platība plānota 2400 m2, nomas tiesības tajā izsoles kārtībā iegūs divi uzņēmēji, un projekta rezultātā tiks radītas 45 jaunas darba vietas.

Otra iecere ir krietni plašāka un paredz Ventspilī izbūvēt nacionālas nozīmes industriālo parku. Šī projekta realizācijas ietvaros 2023. gadā plānots izstrādāt industriālā parka stratēģiju, divu ražošanas ēku (katra ~4000 m2 platībā) un publiskās infrastruktūras projektēšanu, kā arī investoru piesaisti un projekta iesniegšanu.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt