Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Top ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums Ventspilī

Ēkās Skroderu ielā 13 un 13A pabeigti būvniecības darbi un tās nodotas ekspluatācijā. Ēkās plānots nodrošināt ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu ārpusģimenes aprūpē 12 esošiem bērniem, katrā ēkā pa sešiem bērniem. Ēkas ir izveidotas, lai vide būtu maksimāli tuvu ģimenes mājoklim, līdz ar to tiks papildināts pakalpojuma saturs, ko bērni saņems.

Bērni dzīvos  ģimeniskai videi pietuvinātos apstākļos, kas nozīmē, ka ikdiena bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem risināsies līdzīgi, kā tas noris ģimenē – tiks gatavots ēdiens, veikta dzīvokļa uzkopšana, gatavoti mājas darbi skolai, atbilstoši budžetam plānoti tēriņi, tāpat bērni dosies uz skolu un interešu pulciņiem. Ikdienā kopā ar bērniem būs auklītes un audzinātājas, kuras nodrošinās bērnu aprūpi, palīdzēs un atbalstīs bērnus, kā arī visos ar ikdienas dzīvi saistītos jautājumos iesaistīs bērnus, atkarībā pēc viņu spējām un vecumposma, palielinot atbildību par ikdienas dzīves organizēšanu ģimeniskā vidē, kā arī veicinot bērnu spējas un gatavību patstāvīgai dzīvei. Bērni tiks sagatavoti patstāvīgas dzīves uzsākšanai savā dzīvesvietā.

Projekts realizēts sadarbojoties Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādei “Ventspils Sociālais dienests” un pašvaldības SIA “Ventspils komunālā pārvalde”, būvdarbus veica SIA”Warss+”.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt