Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

TOP 5 tūrisma objekti, ko apskatīt Ventspilī

Ventspilī maija sākumā ar tradicionālu velobraucienu ir atklāta tūrisma sezona – pilsēta tā vien aicina smelties prieku pavasara ziedu krāsās un strūklaku čaloņā!

 

JAUNUMS - PIEJŪRAS BRĪVDABAS MUZEJS  UN EKSPOZĪCIJA!

Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīcija stāsta par Kurzemes piekrastes iedzīvotāju ikdienu un atspoguļo latviešu, lībiešu zemnieku un zvejnieku dzīvi. Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija ar raksturīgākajiem meža zvēriem un putniem. Jauno ekspozīciju par Ziemeļkurzemes tradicionālo dzīvesveidu veido vairāk nekā 24 000 krājuma priekšmeti. Apmeklētāji var izstaigāt zemnieku sētu, iepazīties ar zvejniecības tradīcijām, nokļūt kolhozu pirmsākumos un pabūt pierobežas zonā.

Muzeja teritorijā skatāmas 19.gs. beigu un 20.gs. sākuma tautas celtniecības tradīcijās radītas vēsturiskās ēkas. Apskatāma arī topošā dravniecības ekspozīcija ar vairāk nekā 300 gadus senu bišu koku – dori.

Laivu mājā izvietota vienīgā Baltijā tik plašā kolekcijā ar restaurētām zvejas laivām un kuteri. Pa īpašu laipu ikviens var uzkāpt uz kuterīša un sajusties kā īsts kapteinis!

Šaursliežu dzelzceļa ekspozīcijas ievērojamākais eksponāts ir vairāk nekā 100 gadus senā lokomotīve “Mazbānītis”, kas tvaika mākoņus pūzdams un svilpdams no maija līdz oktobrim vadā apmeklētājus no Muzeja līdz pat Kalna stacijai.

 

VISSEZONAS RODEĻU TRASE!

Piedzīvojumu parkā, slēpošanas kalna “Lemberga hūte” dienvidu nogāzē atrodas jaunā rodeļu trase. Tā ir vienīgā vieta Baltijā, kur nobraucienā nodrošinā 360 grādu virāžu, 40 metru augstumā virs jūras līmeņa.

  • Kopējais rodeļu trases garums - 800m;
  • Elpu aizraujošais nobrauciens  - 580m;
  • Brauciena maksimālais ātrums - 40km/h.

Turpat līdzās rodeļu trasei atrodas arī Piedzīvojumu parka aktīvās atpūtas komplekss ar plašu atrakciju piedāvājumu: virvju trase, bampermašīnas, tramplīnlaiva, Airsoft un disku golfa laukums un citas aktivitātes.

 

PIEDZĪVO ZINĀTNI SAVĀM ACĪM “VIZIUM” !

Zinātnes centrā VIZIUM ģimenes ar bērniem, skolēni un jaunieši var iepazīt fizikas, matemātikas, inženierijas, tehnoloģiju un zinātnes aizraujošo dabu. Zinātnes centrs apmeklētājiem piedāvā:

  • vairāk kā 80 interaktīvu eksponātu;
  • 7 tehnoloģiju un dabaszinātņu galerijas;
  • zinātnes šovus;
  • skatu platformu ar skatu uz pilsētas panorāmu!

VIZUM apmeklētāji gan lieli, gan mazi var iejusties futbolista, šāvēja un snovbordista lomā, izjust zemestrīces spēku, izkļūt no virtuālā labirinta, izbraukt pa amerikāņu kalniņiem un ne tikai!

 

NESTEIDZĪGĀM PASTAIGĀM OSTAS IELAS PROMENĀDE!

Ostas ielas promenāde ar plašu skatu uz Ventu, jūras vārtiem, senajām Ostas darbnīcām, iespaidīgu boju kolekciju, vides objektu “Cilvēciskais spēks”, eksponēto loču kuģi “Rota”, četrus metrus augsto skulptūru “Govs – CEĻOTĀJA, vides objekts “Lats”, Livonijas ordeņa pils un ekskursiju kuģītis “Hercogs Jēkabs”. To pievilcīgu padara arī īpaši dizainiskas un šai vietai izvēlētas apgaismojuma laternas un ietves, kura ir iecienīta pastaigu vieta gan vietējo, gan pilsētas viesu vidū.

Lai pilnībā apskatītu un izbaudītu Ostas ielas promenādi, noteikti jādodas izbraucienā ar ekskursiju kuģīti “Hercogs Jēkabs”. 45 minūšu ilgajā braucienā ar kuģīti ir iespēja iepazīt Ventspili no cita skatpunkta, aplūkojot jūras vārtus, vecpilsētu, Ventas upes grīvu un Ventspils brīvostas industriālo teritoriju.

Vai turpat no ekskursiju kuģīša kases doties 40 minūšu braucienā cauri Ventspils pilsētai ar ekskursiju vilcieniņu “Ventspils Train”, kura laikā apskatītas tiek Ventspils ievērojamākās vietas – Lielais laukums ar koncertzāli “Latvija”, vēsturiskās celtnes, krāšņie parki un laukumi. Vilcieniņā ir pieejams arī audiogids.

 

DABAS AICINĀJUMS – STALDZENES STĀVKRASTS UN BŪŠNIEKU  EZERS!

Uz Ziemeļiem no Ventspils, Kolkas virzienā, atrodas Staldzene – sens zvejnieku ciemats. Vēl aizvien zvejnieki iet jūrā un rāmos vakaros piekrastē nereti smaržo pēc kūpinātām butēm. Staldzenes pludmale ievērojama ar stāvkrasta burvību, tā noteikti piesaista skaisto un nepieradināto dabas skatu cienītājus, šeit ik vakaru var iemūžināt neskaitāmas debesu krāsu gammas, kas mijas ar mežonīga krasta un jūras varenību.

Vien pāris minūšu braucienā no Staldzenes stāvkrasta atrodas Būšnieku ezers. Tā dabas skaistumu iespējams izbaudīt, dodoties pa 8 kilometrus garo meža taku, kas ved apkārt ezeram. Šo vietu iecienījuši velobraucēji, skrējēji, pastaigu mīļotāji un arī ornitologi. Meža celiņa daļā izveidota veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām. Ezera purvainajā krasta zonā atrodas teju 200 metru gara gājēju laipa ar skatu platformu putnu vērošanai un informācija ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un cauri ceļojošo putnu attēliem.

Par apskates objektiem, ēdināšanas vietām un naktsmītnēm, vairāk: www.visitventspils.com

Uz tikšanos Ventspilī!

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt