Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

«Tet» un Valsts policija izstrādājuši algoritmu reaģēšanai uz telefonkrāpniecību

Valsts policija un tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" kopīgi izveidojuši algoritmu, kā reaģēt telefonkrāpniecības gadījumos, aģentūru LETA informēja "Tet" pārstāvji.

Šogad augustā un septembrī Valsts policija saņēmusi vairākus iesniegumus par telefonkrāpniecības gadījumiem, kuros iesaistītas seniores Rīgā, Latgalē un Kurzemē. Laika posmā no šā gada 13. līdz 26.septembrim Valsts policija sadarbībā ar "Tet" darbiniekiem noskaidrojusi atrašanās vietu un aizturējusi kopumā astoņus krāpnieku līdzdalībniekus - naudas kurjerus, novēršot materiālos zaudējumus 51 195 eiro apmērā.

Saistībā ar iepriekš minētajiem gadījumiem Valsts policijā ir sākti vairāki kriminālprocesi par krāpšanu vai tās mēģinājumu. Vairumam aizturēto kurjeru piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

"Tet" pārstāvji norāda, lai varētu reaģēt pēc iespējas ātrāk, kas ir kritiski, lai pagūtu apturēt vai aizturēt krāpniekus, "Tet" un Valsts policija kopīgi izveidojuši sadarbības algoritmu, kas liekams lietā līdzīgos gadījumos. Detaļas par sadarbības modeli ir konfidenciālas.

"Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks norāda, ka telefonkrāpniecība un kiberdrošības apdraudējumi ir būtiska problēma jau tagad un sagaidāms, ka drauds nākotnē attīstīsies - var prognozēt gan lielāku gadījumu skaitu, gan izsmalcinātākas krāpšanas metodes.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes trešā biroja priekšnieks Normunds Šteinbriks vērš uzmanību, ka telefonkrāpnieki joprojām aktīvi uzdarbojas, zvanot Latvijas iedzīvotājiem, maldinot tos par dažādām problēmsituācijām, kurās it kā ir iekļuvuši cietušie vai to radinieki, tā izraisot stresu, kā arī steidzina un neļauj apdomāties, līdz cietušais piekrīt nodot naudu krāpnieku līdzdalībniekiem.

Jau ziņots, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 295,753 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 40,1% - līdz 15,226 miljoniem eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).
 

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt