Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Rudens sezonā kultūras notikumi Ventspils koncertzālē “Latvija” un teātra namā “Jūras vārti”

Rudenī Ventspils piedāvās dažādus pasākumus kultūras cienītājiem – iedvesmojošus koncertus koncertzālē “Latvija”, daudzveidīgas teātru viesizrādes, koncertus un koncertuzvedumus, kā arī mākslas izstādes teātra namā “Jūras vārti”, kur, pateicoties Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansiālam atbalstam, ir iespēja izbaudīt augsta līmeņa mākslinieku uzstāšanos.

Koncertzāle “Latvija” jau piecus gadus ar muzikālo piedāvājumu, nevainojamu akustiku un mūsdienīgiem dizaina risinājumiem aizrauj gan nozares profesionāļus – Latvijas un ārzemju māksliniekus, gan mākslas baudītājus – apmeklētājus.

Koncertzāles lepnums ir divi pasaules līmeņa, unikāli mūzikas instrumenti – akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā, un šobrīd pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, ko radījis latvietis, klavierbūves meistars Dāvids Kļaviņš.

Koncertzāles “Latvija” Lielajā zālē ir 578 vietas, kas jaunajā rudens sezonā gaida mūzikas cienītājus – jau septembrī paredzēts  pianista Andreja Osokina jaunās latviešu klaviermūzikas dižgariem veltītās koncertprogrammas “No Vaska līdz Vītolam” atskaņojums.

Rudenī izskanēs jau par tradīciju kļuvušie koncertcikli “Ērģeļmūzika svētdienā” un “Džems ar Ventspils bigbendu”, kuros viesosies mākslinieki no Somijas un Igaunijas. Tāpat varēs izbaudīt projektus, kuros dažādus žanru mākslinieki (komponists Uldis Marhilevičs, multiinstrumentālists Rick Feds un citi) sadarbojas ar jaukto kori “Ventspils”, Ventspils kamerorķestri un bigbendu. Koncertzālē “Latvija” viesosies arī pianists Lambert no Vācijas, senās mūzikas ansamblis “Vox Luminis” no Beļģijas, franču komponista, ģitārista Dāvida Ševaljē trio ar igauņu dziedātāju Aneti Tammu. Pasaules mūzikas festivāla “Porta 2024” laikmetīgās mūzikas koncertā uzstāsies dziedātāju trio ”Les Itinerantes” (Francija) un muzikālā apvienības “JMO” (Šveice, Senegāla, Izraēla).

Kora mūzikas koncertos dzirdēsim Latvijas Radio kori, vokālo grupu “Solala” no Zviedrijas un panākumiem bagāto Ventspils Kultūras centra sieviešu kori “Venda”. Savukārt gada nogalē notiks harizmātiskā pianista Vestarda Šimkus solo koncerts un grandiozs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, somu-kubiešu pianista Antona Mehiasa koncerts diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā.

Plašāka informācija par pasākumiem pieejama šeit: https://www.koncertzalelatvija.lv/lv

Teātra nams “Jūras vārti” jau 15 gadus piedāvā apmeklētājiem dažādu žanru profesionālo skatuves mākslu – teātra, operas un baleta uzvedumus, dažādu žanru mūzikas koncertus, kā arī mākslas izstādes.

Rudens sezonā teātra namā “Jūras vārti” viesosies Latvijas Nacionālais teātris ar jauniestudējumu “Laiks Paradīzei”, Jaunais Rīgas teātris ar izrādi “Pelikāni un vīnogas”, Dailes teātris ar komēdiju “Pīters Pens saiet sviestā” un Liepājas teātris ar izrādi “Līnenas skaistumkaraliene”.

Bērnus un viņu vecākus sagaidīs krāšņs burvju mākslinieku Pecolli ziepju burbuļu, lāzeru un specefektu šovs “Bubblelandia”, Latvijas Leļļu teātra izrāde “Emīls un Berlīnes zēni”, koncertizrādes ”Ziemassvētki Brīnumskapī. Vēderiņš burkšķ” un “Tutas Ziemassvētki”.

Ar krāšņiem koncertiem Ventspilī uzstāsies populāri mākslinieki – Jānis Stībelis, Jānis Paukštello, grupas “Autobuss debesīs”, “bet bet”, “Klaidonis” u.c.

Kā ierasts, būs skatāmas vizuālās mākslas izstādes teātra nama izstāžu zālēs.

Mums visiem kopā būs iespēja piedalīties notikumos, kuros izbaudīsim visdažādākās emocijas, iepazīsim visdažādākās kultūras un saskarsimies ar nezināmo un nepieredzēto. 

Plašāka informācija par pasākumiem pieejama šeit: https://jurasvarti.lv/

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt