Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Rinkēvičs aicina uzturēt regulāru dialogu starp valsts pārvaldi un aizsardzības industriju

Ir nepieciešams uzturēt regulāru un iekļaujošu dialogu starp valsts pārvaldi un Latvijas aizsardzības industrijas pārstāvjiem, diskusijā par aizsardzības industrijas priekšrocībām un izaicinājumiem Latvijā uzsvēris Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, diskusijā iezīmēti vairāki virzieni, procesi, kas ir īstenojami gan no Aizsardzības ministrijas, gan Ekonomikas ministrijas, kā arī industrijas puses.

Pirmkārt, ir jāpabeidz darbs pie aizsardzības industrijas attīstības stratēģijas, uzsvēris Rinkēvičs.

Otrkārt, jānodrošina regulārs dialogs starp valsts pārvaldi, uzņēmēju asociācijām un uzņēmumiem, lai pārspriestu konkrētas lietas, kas veicina vai traucē valsts aizsardzības vajadzībām atbilstošas industrijas attīstību, akcetējis Rinkēvičs.

Diskusijā piedalījās aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kā arī aizsardzības industrijas asociācijas pārstāvji un uzņēmēji, daloties ar savu redzējumu par paveikto un turpmāk īstenojamajiem soļiem industrijas kapacitātes celšanā un efektīvas valsts un privātā sektora sadarbības veicināšanā, kā arī pārrunājot tiesiski normatīvā regulējuma atbilstību ģeopolitiskajai nepieciešamībai.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt