Restorāns mājās

Ja pie jums negaidīti ierodas ciemiņi... Ja katram jūsu ģimenes loceklim ir savas garšu prioritātes... Ja pusdienas pārtraukumā jums ir apnicis izmantot ātrās ēdināšanas pakalpojumus... Vai arī jūs vienkārši vēlaties baudīt pazīstama šefpavāra maltīti paši savās mājās. Jebkurā gadījumā ir tikai viena izeja − Chef Hits jūsu ledusskapī.

Chef Hits ir jauns, inovatīvs Latvijas produkts, kuram mūsu tirgū nav līdzinieku. Tādu izveidot Vadimu Sokolovu rosināja pandēmija, kura slēdza durvis viņa restorāna «My Life» apmeklētājiem Jūrmalā. Savulaik uzņēmējs aizstāvēja disertāciju RTU profesora V. Mironova vadībā, bet šis mācībspēks ir viens no vadošajiem Eiropas ekspertiem par magnētisko impulsu iedarbību uz dažādiem materiāliem. Abu sadarbība atsākās, lai ieviestu inovatīvu šoka saldēšanas tehnoloģiju gatavu ēdienu ražošanā ar zīmolu Chef Hits.

Ideja

Restorāna «My Life» šefpavāre Raisa Alijeva jau desmit gadus ir specializējusies veselīga ēdiena gatavošanā. Arī pandēmijas laikā regulārie «My Life» apmeklētāji nevēlējās atteikties no viņas kulinārijas šedevriem, tomēr to piegāde ar kurjeru nebija labākais veids, lai baudītu restorāna gardumus: gan vajag ilgi gaidīt, gan ēdiens zaudē skatu. Tā radās ideja piedāvāt sasaldētas maltītes− nevis pusfabrikātus, ar kuriem ir pārpilnas veikalu saldētavas, bet gatavus ēdienus restorāna līmenī.

Kā zināms, neapstrādāti produkti sasaldēšanas laikā reaģē dažādi. Tāpēc, lai īstenotu iecerēto, nācās izveidot principiāli jaunu produktu saldēšanas sistēmu.

Aprīkojums

Šoka saldēšanas metodei, kuru lieto Chef Hits, ir pavisam cita koncepcija. Tā pamatojas uz pārbaudītām, cilvēkam absolūti drošām izstrādnēm, kuras izmanto tādās stratēģiski nozīmīgās nozarēs kā medicīna un kosmoss.

Šajā gadījumā dziļā sasaldēšana ir tikai daļa no procesa, un to var sadalīt vairākos posmos. Pagatavoto ēdienu speciālā dzesētājā atdzesē līdz aptuveni 3−4 grādiem. Jo tad, ja produktus uzreiz pakļauj dziļajai sasaldēšanai, tajos esošais ūdens saplēš šūnas, un tas nozīmē, ka ēdiens zaudēs savu garšu un vērtību. Pēc tam −10 grādu temperatūrā izmanto inovatīvu magnētisko viļņu tehnoloģiju, lai veidotos kristāliska struktūra, kas saglabā visas produktu īpašības, un tikai pēc tam sākas dziļās sasaldēšanas stadija, kas tās vairs nemaina.

Turklāt, kā zināms, dziļā sasaldēšana nenogalina visus parazītus, kas var atrasties neapstrādātā produktā. Tāpēc Chef Hits veic divkāršu dezinfekciju − vispirms karstapstrādes laikā, ēdienu gatavojot, bet pēc tam veicot apstrādi ar cilvēka organismam nekaitīgo biorezonanses metodi, kas ir patentēta un tiek izmantota medicīnā. Jāatzīmē, ka tā ļauj atteikties no ķīmiskām piedevām, kas pagarina glabāšanas laiku.

Oriģināla pieeja

Visu Chef Hits līnijā iekļauto ēdienu receptūru ir izstrādājusi pati Raisa Alijeva, kuras vārds rotā ikvienas porcijas iepakojumu. Mūsu Pārtikas un veterinārais dienests ražotnei ir piešķīris augstāko kategoriju, tikpat augsti ir novērtēta produktu kvalitāte, to pagatavošanas metode un pati sasaldēšana. Par to visu ir iegūti arī Eiropas kvalitātes standarta sertifikāti.

Chef Hits produktu uzglabāšanas laiks ir 15 mēneši. Turklāt tos var turēt parastā saldētavā −18 grādu temperatūrā.

Tirdzniecības «saliņas»

Chef Hits sortimentā ir aptuveni 35 nosaukumu produkti, kurus var iegādāties vairākos tirdzniecības centros – ik dienu tur piedāvā 10 populārākos, tāpēc šīm oriģinālajām kafejnīcām & pārdotavām dots nosaukums «10 HITS». Izvēle ir pilnvērtīga kā restorānā – gan brokastu ēdieni, gan zupas, pamatēdieni un deserti.

Ja vēlaties baudīt restorāna ēdienu mājās, meklējiet to tirdzniecības centra «Stockmann» gastronomijas nodaļā, «Maxima» un «Elkor» hipermārketos un tirdzniecības tīkla «Lauku Bauda» veikalos. Ražošanas uzņēmuma devīze ir: «Restorāna ēdienu − katrā mājā!» Un tas tiešām ir pieejams ikvienam, jo ēdiena cena ir, sākot no 2 eiro.

Kafejnīcas «Hits10» atrodas «Rīga Plaza», «Jaunā Teika», «Līgo Bazārs» Kauguros, un drīzumā tāda būs arī Āgenskalna tirgū.

chefhits.com 10hits.eu