Sprūds partijas biedriem sacīja, ka Latvijas drošība balstās uz četriem pīlāriem, kas ir - sabiedrība, sadarbība, spējas un sabiedrotie. Sprūds ir pārliecināts, ka Latvijas aizsardzībā ir jābūt iesaistītiem visiem Latvijas iedzīvotājiem, un tiem jāspēj savstarpēji aktīvi sadarboties.

Spēju kontekstā Latvijai ir jāturpina pilnveidot gan savas konvencionālās spējas, gan tehnoloģiskās iespējas, tostarp mākslīgais intelekts, kiberdrošība, elektroniskā karadarbība un viedā aizsardzība. Savukārt sabiedroto jautājumā Latvijas svarīgie partneri, ar kuriem jāturpina veidot ciešas saites, ir NATO, Eiropas Savienība un Ukraina.

Tikmēr Logina norādīja, ka noturīga sabiedrība nav iedomājama bez vienotas informatīvās telpas. Ministre ir pārliecināta, ka "mums nav jālasa visiem viena avīze", taču informatīvajai telpai ir jābūt tādai, kas ikvienam dod iespēju piedalīties diskusijā par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Pie tam būtiski, lai šī diskusija var sākties jau vietējā, proti, reģiona līmenī.

Lai to nodrošinātu, ministre tuvākajā laikā plāno nākt klajā ar īpašu pakotni reģionālā satura veidotājiem. "Cilvēkiem ir jāzina, kas notiek viņu apkārtnē, jo tur sākas pašu rokām veidota politika. Tur veidojas demokrātijas pamati," pauda Logina.

Savukārt Briškens vairākkārt uzsvēra, ka "bez savienojamības nav attīstības". Satiksmes ministra ieskatā, valsts līdz šim ir investējusi dzelzceļa koridoru paplašināšanā, kas "palīdzēja kustēties nevis cilvēkiem, bet agresīvās kaimiņvalsts kravai". Šobrīd ir pienācis laiks investēt "inteliģentā transporta sistēmā, kuras centrā ir cilvēks un cilvēku savienojamība", bet tranzīts un loģistika ir jāpārorientē uz Rietumiem, pārliecināts ir ministrs.

LETA jau vēstīja, ka šodien notiek politiskās partijas "Progresīvie" kongress, kurā fokusā ir diskusija par partijas redzējumu Latvijas ekonomikas attīstīšanai nākamajos desmit gados.