Pavisam drīz varēsim kājas pāraut vieglos un pavasarim raksturīgos apavos,  un pie viena atsvaidzināt savu garderobi ar kādu apavu pāri ( https://220.lv/lv/sieviesu-apavi ), kas iemieso jaunākās apavu tendences. No dažu apavu iegādes būs grūti atturēties, jo tie ir stilīgi, skaisti un uz kājas izskatīsies sievišķi pievilcīgi. Vai gribat zināt par ko ir runa?

Jaunums – apavi ar satīna apdari

Viena no galvenajām šī pavasara apavu tendencēm ir spilgti un spīdīgi materiāli. Jaunums ir satīna apavi dažādos pārsteidzošos pasteļtoņos – pūderīgi zili, rozā vai laima zaļi. Klasikas mīļotājas varēs izvēlēties melnus satīna apavus vai  apavus sulīgos bordo toņos.

Līdzās klasiskām laiviņām aktuāli būs mazāk formālie un sievišķīgi elegantie “pumps” (augstpapēžu apavi ar slēgtu purngalu un atvērtu, dažāda augstuma papēdi) un formas ziņā līdzīgie “slingbacks” (augstpapēžu apavi ar atvērtu papēdi, kurus pie kājas fiksē ar siksniņu). Šie modeļu apavi kļūs par ērtu apavu izvēli ikdienai, kā arī būs piemēroti formāliem pasākumiem, kur jāizskatās atturīgi un reizē smalki.

Atgriešanās ASV pagājušā gadsimta 50. un 60. gados

Tā laika modes topā bija vienkrāsainas mandeļformas laiviņas. Šiem apaviem raksturīgs mandeļu formas noapaļojums pirkstiem, nedaudz slīps, zems papēdis un dabīgās vai mākslīgās ādas apdare. Citādi tā būtu klasiska “laiviņa”, ja vien nebūt ieguvusi pagarinātu formu un šim stilam raksturīgo papēdi.

Balerīnas kurpēm jauns izskats

Alternatīva tradicionālajām balerīnām būs šī stila kurpju paaugstinātā versija ar ļoti nelielu papēdi un izteikti garenāku formu, kas meitenīgo bezrūpību nomaina pret izsmacinātu lietišķumu, lai ar to apzīmogotu it visu, ko ar tām valkāsiet –  no zīmuļsvārkiem līdz džinsu biksēm.

Lakāda visās varavīksnes krāsās

Tam ir jābūt ikvienā apavu skapī! Apavi ar lakādas apdari ir noteicošā visa šī gada tendence. Pieguļoši garie zābaki, “pumps” un “slingbacks” – visiem šogad aktuālajiem apavu modeļiem ir sava glancētā versija spilgtās un piesātinātās krāsās.

Tīkliņkurpes

Tīkliņkurpes ir vēl viens piemērs apavu tendencei, kas šogad piedzīvo jaunas pārvērtības. Galvenie apavu tendenču noteicēji zīmoli Stella McCartney un Proenza Schouler “tīkliņa” un “tamborējuma” elementus izmanto ne tikai bez papēža apavu modeļos, bet arī daudzos brīvā laika apavos. Var paredzēt, ka tīkliņkurpes un to variācijas būs iekļautas visu lielāko apavu zīmolu pavasara – vasaras kolekcijās.

Burgundijas sarkanais

Pavasaris un vasara šogad paies Burgundijas sarkanā zīmē. Tā būs elegances krāsa dekoratīvā kosmētikā, aksesuāros un, protams, apavos. Laiks melnās krāsas apaviem dot atelpu un apavu skapī izbrīvēt vietu kādam apavu pārim burgundijas sarkanā krāsā. Tāds pie mums zināms zīmols kā Geox, piemēram, savā pavasara kolekcijā ir iekļāvis mokasīnus uz platformas burgundijas sarkanā tonī, bet Skechers (220.lv e-veikala piedāvājumi) piedāvā šajā aktuālajā tonī brīvā laika apavus.

Kontrastējoši krāsu elementi

Viena no klasisku apavu stila elementiem ir “cap-toe” jeb apavu dizains, kurā apava purngals ir izgatavots no atšķirīga materiāla vai krāsas, veidojot kontrastu ar pārējo apavu. Šis paņēmiens parasti raksturo lietišķā stila apavus – kurpes un zābakus. Pavasara – vasaras sezonā pievērsiet uzmanību šim dizaina paņēmienam, jo tas noteikti parādīsies īpaši zemo papēžu un bez papēžu kurpju modeļos.

Pavasara sezonas apavu piedāvājumā nozīmīgu vietu ieņem brīvā laika apavi (šeit), lai dotos garās pastaigās pa pilsētas parkiem vai izbrauktu pie dabas. Pavasara brīvā stila apavi piedāvā dažādas izvēles iespējas visām gaumēm un dzīvesstiliem. Tie apvieno komfortu, stilu un inovācijas, nodrošinot ērtības tā valkātājiem.