Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Pastaigas, svētki un festivāli Ventspilī

Arī šogad Ventspilī notiks dažādi, nu jau par tradīciju kļuvuši pasākumi, tādēļ šis ir īstais brīdis ieplānot brīvdienas pilsētā Baltijas jūras krastā!

Datums

Pasākums

24.maijā

Piektdienas vakara pastaiga

9. jūnijā

Ventspils pusmaratons

6.jūlijā

Jūras svētki

Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivāls

12.-13. jūlijā

Starptautiskais motobraucēju salidojums “Kurland Bike Meet 2024”

19.-21. jūlijā

Starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls “Ghetto Games”

27. jūlijā

Koncertzāles "Latvija" 5 gadu jubilejas koncerts

2.-4. augustā

Ventspils Pilsētas svētki

31. augustā

Senās uguns nakts Staldzenes stāvkrastā

 

Piektdienas vakara pastaiga, 24. maijs

Maija beigās Ventspils ielās un laukumos notiek iemīļots pasākums – Piektdienas vakara pastaiga, kā laikā pilsētā dažādās vietās skan muzikāli priekšnesumi un tirdziņos pieejami dažādi mājražotāju un amatnieku darinājumi.

 

Vientspils pusmaratons, 9.jūnijs

Šogad jau 13.reizi notiks Ventspils skriešanas svētki, kad ielas tiks piepildītas ar skrienošiem un smaidīgiem cilvēkiem. Dalībnieki varēs izvēlēties veikt pusmaratona jeb 21,1 km distanci, vai arī 10,6 km vai 5 km garu skrējienu. Pasākuma jaunākie apmeklētāji aicināti baudīt kustību prieku Bērnu skrējienos. Būs arī sadraudzības skrējiens, kurā piedalīsies dalībnieki ar kustību traucējumiem.

 

Jūras svētki, 6. jūlijs

Ventspils ir pilsēta Baltijas jūras krastā, kas novērtē savu atrašanās vietu un jūlijā svin dzīvi pie jūras – šogad Ostas ielas promenādes jaunajā daļā.

Svētku sajūtu ikviens varēs rast, satiekot Neptūnu, vērojot kuģu parādi ar velkoņu ūdens strūklām, klausoties visdažādākos koncertus vai apmeklējot kūpinātu zivju smaržā ieskauto svētku tirgu. Uz lielās skatuves muzicēs grupa Astro’n’out, Normunds Rutulis, Laimis Rācenājs un Neaizmirstulītes, The Roltons un citi. Saulrieta mūzikā tiksimies ar grupu Juuk.

 

Gunata Sktastiņa dziesmu un ziņģu festivāls, 6. jūlijs

 “Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivāla” mērķis ir popularizēt tautā iemīļotas dažādu žanru latviešu dziesmas un ziņģes, uzsverot tās, kas  savulaik bijušas svarīgas aktiera, dziedātāja, muzikālo pasākumu un TV raidījumu vadītāja Gunta Skrastiņa dzīvē, tādā veidā godinot viņa piemiņu.

Arī šogad festivāls Ventspilī, Reņķa dārzā pulcēs tautā iemīļotus Latvijas popmūzikas, šlāgermūzikas, kantri, kā arī aktierdziesmu un ziņģu izpildītājus – solistus, aktierus un grupas.  

 

"Kurland Bike Meet 2024", 12.-13. jūlijs

Tradicionālais motobraucēju salidojums Ventspilī viens no lielākajiem Baltijas valstu motodzīves pasākumiem, kurā piedalās vairāki tūkstoši motociklu īpašnieku no visas Baltijas un citām Eiropas valstīm. Sestdien, 13.jūlijā, notiks motociklu parāde Ventspils ielās.

 

“Ghetto games” festivāls, 19.-21.jūlijs

Jau 12. reizi Ventspilī no 19.-21.jūlijam norisināsies ielu sporta un kultūras “Ghetto Games” festivāls, kurā pulcēsies gan topošie profesionāļi, gan leģendāri veterāni, lai vairāk nekā 15 000 skatītāju priekšā demonstrētu savas prasmes un cīnītos par prestižām balvām. Pasākumā būs motociklistu sacensības Streetbike freestyle, ielu basketbola un futbola spēles, Futbola Freestyle ar daudziem pasaules līmeņa sportistiem, Ghetto Dance ar VIP balta šovu, meistarklasēm un deju sacensībām, Ghetto fight, ielu vingrotāji un sacensības skeitparkā - Inline, BMX freestyle, Skūteri un skeitbords.

 

Koncertzāles "Latvija" 5 gadu jubilejas koncerts, 27. jūlijā

Aprit jau pieci gadi kopš durvis vēra Ventspils koncertzāle “Latvija” un Ventspils Mūzikas vidusskola.

27. jūlijā notiks iespaidīgs koncertzāles “Latvija” piecu gadu jubilejas koncerts kopā ar daudziem izciliem mūziķiem un komponistiem. Koncertā piedalīsies ērģelniece Iveta Apkalna, Liepājas Simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris, pianists Reinis Zariņš, vijolniece Azade Magsodi, diriģenti Guntis Kuzma un Sigvards Kļava, kā arī īpašie viesi – kori "Ventspils", "Venda" un Ventspils mūziķi. Koncerta programma būs balstīta komponistu Ērika Ešenvalda un Viļņa Šmīdberga mūzikā.

 

Ventspils Pilsētas svētki, 2.-4. augustā

Augusta pirmajā nedēļas nogalē notiek Ventspils Pilsētas svētki, kas trīs svētku dienās būs piepildīti ar vairākiem desmitiem pasākumu ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim.

Sestdien notiks tradicionālais Pilsētas svētku gājiens, koncerti un priekšnesumi Lielajā laukumā, t.sk. jau 22. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls, radošās darbnīcas zinātnes centrā VIZIUM, grāmatu svētki Rātslaukumā, gadatirgus Vecpilsētas tirgus laukumā un plaša koncertu programma Ostas ielas promenādē ar atrakcijām bērniem, amatnieku tirgu, ēdieniem un dzērieniem. Vakara izskaņā būs arī svētku uguņošana. Nakts programmā paredzētas dejas Reņķa dārzā, nobraucieni ar rodeli Piedzīvojumu parkā.

Savukārt, svētku noslēgumā svētdien notiks Amatu diena Piejūras brīvdabas muzejā, kā arī pasākumi Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā “Fantāzija”.

 

Senās uguns nakts Staldzenes stāvkrastā, 31. augustā

Vasaras izskaņā Ventspils Staldzenes stāvkrastā notiek „Senās uguns nakts”, kas visapkārt Baltijas jūrai kļuvusi par populāru tautas tradīciju. Tiek iedegti ugunskuri, simbolizējot piejūras tautu vienotību, rūpes par jūru un dabu, kā arī atvadas no vasaras. Noskaņu pasākumā papildina dažādi muzikāli priekšnesumi.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt