Stādu dienas notiks Hercoga Jēkaba laukumā, skvērā aiz Jelgavas kultūras nama, kā arī Krišjāņa Barona ielā. Pasākumā varēs sastapt ap 200 tirgotāju - stādu audzētāju, amatnieku un pārtikas ražotāju, kuri apmeklētājus sagaidīs ar daudzveidīgu piedāvājumu dārza iekopšanai un uzturēšanai, kā arī ikdienai.

Sestdien Stādu diena notiks no plkst.9 līdz 16, bet svētdien - no plkst.9 līdz 14.

Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus augļu kokus un ogulājus, skujeņus, dekoratīvos kokus un krūmus, vasaras puķes un ziemcietes, garšaugus, ārstniecības augus un graudzāles. Arī šogad tirgotāji sarūpēs plašu klāstu hortenziju, rožu, peoniju un rododendru.

Tāpat piedāvājumā būs eksotiskāki dārzeņu un augu stādi, piemēram, arbūzu, meloņu, marakujas, pepino jeb meloņbumbiera, eikaliptu un pasifloras stādi.

Interesenti varēs iegādāties arī dārza inventāru un tehniku, darba apģērbu, dažādus amatnieku darinājumus, dārza dekorus, keramiku, kā arī ainavu arhitektūras mazās formas.

Tāpat būs pieejami augsnes uzlabotāji un kaitēkļu apkarošanas produkti, tostarp, piemēram, līdzekļi sūnu tīrīšanai. Sarūpēti būs arī skalu un klūgu pinumi, kā arī dažādi produkti - kosmētika, ārstnieciskie līdzekļi un citi -, kas izgatavoti no irbenēm. Savukārt gardēži savu Stādu dienu pieredzi varēs bagātināt ar māj­ražotāju gardumiem.

Abas pasākuma dienas apmeklētājus priecēs arī kultūras programma. 

Pasākuma laikā pilsētā būs spēkā satiksmes ierobežojumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas