Siguldas svētki sāksies plkst.9 ar svētku tirgu un "Zum-Zum" stādīšanas darbnīcu. Siguldas Sporta centra stadionā tikmēr norisināsies svētku spēles "Sarauj, Sigulda!", komandām sacenšoties virves vilkšanā, futbolā un basketbolā. Tur varēs piedalīties arī "Džapsi Pizza" meistarklasē.

Siguldas pils dārzā tiks sveikti paši mazākie Siguldas novadnieki jaundzimušo godināšanas pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" un uzstāsies Siguldas novada muzikālie kolektīvi programmā "Labrīt, Sigulda!".

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā svētku laikā novada bibliotēka kopā ar "Ķepu māju" un servisa suņu biedrību "Teodors" piedāvās akciju "Lasi ar suni". Tās laikā būs iespēja iepazīties ar kanisterapiju un to, kā šī metode palīdz uzlabot veselību un lasītprasmi, un ikviens varēs izmantot iespēju lasīt priekšā suņiem.

Pie kultūras centra "Siguldas devons" Pils ielas pusē notiks novada amatiermākslas kolektīvu un citu radošo apvienību sarūpēts koncerts. Tajā dziedās, dejos un dažādus instrumentus spēlēs gan jauni, gan jau pieredzējuši mākslinieki. Tajā pašā laikā no "Siguldas devona" Raiņa ielas puses sāksies muzikāls priekšnesums "Brīvrunu projekts iziet Siguldas ielās", kur repa improvizācijas teātris dosies iepazīt Siguldu maršrutā "Siguldas devons", Jāņa tirgus, Svētku laukums, Spieķu parks un Stacijas laukums un piedzīvotos stāstus sarīmēs skanīgās etīdēs.

Svētku laukumā notiks preču zīmes "Radīts Siguldā" parāde, kur pirmoreiz aicināti piedalīties arī skolēnu mācību uzņēmumi. Vienlaikus Svētku laukumā notiks aktivitātes un spēles.

Tikmēr biedrība "Cerību spārni" kopā ar draugiem "MAAjspēles" un "Royal Coffe" svētku laikā viesiem atvērs dienas centra pagalmu Lakstīgalas ielā 9.

Svētku laukumā mazākos svētku apmeklētājus un viņu ģimenes iepriecinās muzikāla programma "Kā gurķīts ar dilli saderēja". Pēc izrādes enerģijas izlādi piedāvās Batutu fitness.

Uz garšas parādi līdz svētku noslēgumam Siguldas svētku restorānā aicinās Siguldas un Rīgas-Gaujas reģiona labākie restorāni.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pusaudžiem un jauniešiem norisināsies Ausekļa ielas tusiņš posmā no Pils ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un izzinošas aktivitātes Jaunrades centrā un Raiņa parkā. Ausekļa ielas tusiņā izskanēs interesanti hobiju un pieredzes stāsti, būs "streetfood" ēdinātāji, varēs izmēģināt simulācijas un virtuālās realitātes brilles, notiks ziedu pušķu veidošanas darbnīca, īpašās fotosesijas ar retro velosipēdiem, hennas tetovējumu darbnīca un grafiti darbnīca, kā arī būs iespēja tuvāk iepazīties ar motocikliem. 

Savukārt Raiņa parkā biedrība "Freigarde" piedāvās iejusties viduslaiku gaisotnē, demonstrējot tā laika cīņu veidus, ieročus un bruņas.

Siguldas novada Jaunrades centrā notiks bišu viesnīcu darbnīca "Uzcel bišu viesnīcu", ekspedīcija "Apputeksnētājiem pa pēdām" un sarunas ar entomologu Voldemāru Spuņģi.

Svētku laukumā varēs būvēt savu nākotnes Siguldu, veidojot lielformāta maketu. Dalībnieki varēs prototipēt iespējamās un nepieciešamās izmaiņas un redzējumu par dažādām pilsētas zonām, vajadzībām un nākotni.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Jauniešiem aicināti uz dažādām aktivitātēm Raiņa parkā. Uzstāsies jaunieši no Siguldas un Cēsu breika deju grupas "Diverse Styles Crew", Siguldas novada Jaunrades centra Mūsdienu deju grupas "Realise Style Crew" un hiphopa izpildītājs Eksis. 

"Siguldas devona" vestibilā notiks Indras Čeksteres grāmatas "Latvieša gads" atvēršanas svētki, kuros ar saviem stāstiem dalīsies novada iedzīvotāji, tādējādi atklājot svētku daudzveidību. Pasākumu kuplinās arī Siguldas folkloras kopa "Senleja" un Lēdurgas folkloras kopa "Putni".

No plkst.18 dzelzceļa stacijas laukumā sāksies pulcēšanās svētku gājienam. Gājiena sāksies plkst.19 un notiks maršrutā Pils iela-Raiņa iela-Cēsu iela-Siguldas Svētku laukums. 

Svētki turpināsies Svētku laukumā ar lielo koncertu un balli.

Piemērotos laika apstākļos svētku vakarā plānots pārlidojums ar gaisa baloniem.

Svētku laikā būs skatāmas vairākas izstādes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas