Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Nākamgad plāno palielināt attālināto tiesas sēžu iespējas

Tieslietu padome atbalstījusi rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas budžeta pieprasījumus 2025.gadam, budžeta izdevumus paredzot arī attālināto tiesas sēžu iespēju palielināšanai, aģentūru LETA informēja padomē.

Tieslietu ministrija (TM) norāda, ka 2025.gada rajona (pilsētu) un apgabaltiesu tiesu budžeta izdevumi prioritāri tiks veltīti, lai palielinātu attālināto tiesas sēžu iespējas, pārņemot no Valsts policijas apcietināto un notiesāto personu konvojēšanas funkciju ministrijas pārziņā, tiesu telpu nomas un zemes maksas izdevumu segšanai, kā arī konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšanai tiesās.

Savukārt AT nākamā gada budžetā kā prioritāros pasākumus noteikusi konkurētspējīgas AT darbinieku atalgojuma sistēmas uzturēšanu, starptautiskās sadarbības aktivitāšu īstenošanu un mākslīgā intelekta ieviešanu AT funkciju nodrošināšanā.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs norāda, ka pirmās un otrās instances tiesu darbiniekiem nākamgad būtu jāpalielina algas vismaz par 12%.

Sākotnēji Tieslietu padome atbalstīja TM piedāvātos rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta prioritāros pasākumus 2025. līdz 2028.gadam, kas paredzēja atlīdzības pieaugumu tiesu darbiniekiem 6% apmērā. Vienlaikus, ņemot vērā nākamā gada budžeta ierobežotās iespējas, kā arī valsts ārējo drošību kā galveno budžeta prioritāti, tiesnešu un tiesu darbinieku mēnešalgu palielinājums iespējams tikai 2,6% apmērā.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt