Vēstnieks aģentūrai LETA uzsvēra, ka, neraugoties uz ANO nespēju pārtraukt Krievijas agresiju pret Ukrainu, daudzas no vairāk nekā 40 ANO sistēmas organizācijām, kuras radušas mājvietu Ženēvā, sniedz nozīmīgu atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem. "Šis atbalsts jāturpina un jāpalielina. Jāturpina sniegt politisku un praktisku atbalstu Ukrainas iniciatīvām, nepieļaujot, ka Krievijas agresija pazūd no darba kārtības prioritāro jautājumu saraksta," pauda vēstnieks.

Pundurs akcentēja, ka jādara viss, lai sauktu pie atbildības agresorvalsti Krieviju. "Nav pieļaujams, ka Krievija, kas praktiski katru dienu pastrādā kara noziegumus, ir pārstāvēta ANO organizāciju lemjošajos amatos," sacīja diplomāts.

Tāpat vēstnieks uzsvēra, ka nepieciešams aizstāvēt Latvijas un mūsu sabiedroto vērtības - noteikumos balstītu starptautisko kārtību, demokrātiju, cilvēktiesības un likuma varu. "Diemžēl, pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā šīs mums tik būtiskās lietas vairs nevaram uztvert kā pašsaprotamas," atzina Pundurs.

Līdztekus vēstnieks akcentēja, ka jāturpina atbalsts Latvijas nozaru ministrijām dalībai to atbildībā esošajās organizācijās, piemēram, Pasaules veselības organizācijā, Eiropas Kodolpētniecības centrā (CERN), Starptautiskajā migrācijas organizācijā.

Tāpat Pundurs pauda, ka jāveicina atbalsts Latvijas kandidatūrai ANO Drošības padomes 2025.gada vēlēšanās, organizējot pasākumus kampaņas tematiskajos virzienos, jāuztur dialogs ar valstīm, kuru atbalsts Latvijai ir nepieciešams. "Piemēram, jau tūlīt pēc manas ierašanās Ženēvā norisināsies pasākums, kura laikā dalīsimies ar Latvijas pieredzi ieroču eksporta kontroles jomā," atklāja Pundurs.

Jau ziņots, ka jaunais Latvijas vēstnieks pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženēvā būs līdzšinējais Ārlietu ministrijas Cilvēkresursu departamenta direktors Pundurs, kurš amatā nomainīs vēstnieku Bahtijoru Hasanu.