Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Izbaudi vasaru Baltijas jūras krastā Ventspils Zilā karoga pludmalē!

Ventspils balto, smalko smilšu pludmalei ir teju 80 m plats liedags un kāpas, kas rada dabīgas “saules vannas”, kas lieliski aizsargā no vēja un ļauj sauļošanās sezonu atklāt agrāk nekā citviet.

Šogad jau 26. gadu pēc kārtas Ventspils pludmalē tika pacelts Zilais karogs, kas ir starptautiskais novērtējums tīrai videi, labai ūdens kvalitātei, drošībai krastā un uz ūdens, kā arī labiekārtojuma augstam līmenim un atbilstībai starptautiskās vides organizācijas „Vides izglītības fonds” noteiktajām stingrajām prasībām šajās jomās.

Ventspils pludmalē ir ierīkots apgaismojums, uzstādīti sauļošanās soliņi, šūpuļsoliņi ar jumtiņiem, izbūvētas laipas, pārģērbšanās kabīnes, informācijas stendi un glābšanas aprīkojums. Līdz ar peldsezonas sākumu Ventspils pludmalē strādā arī Ventspils Pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests, kas pludmales posteņos sastopams ik dienu no plkst.10:00 līdz 22:00.

Tāpat pludmalē izvietoti vingrošanas kompleksi, basketbola grozi, atraktīvas rotaļu iekārtas un dažādas šūpoles, tādējādi padarot atpūtu pludmalē interesantāku ģimenēm ar bērniem. Turpat kāpās pieejams arī pludmales volejbola stadions ar pieciem volejbola laukumiem.

Ventspils pludmale ir pieejama arī cilvēkiem ar invaliditāti. Pie pludmales ieejas Nr.6 ir uzstādīta pielāgota pārģērbšanās kabīne. Savukārt, lai nodrošinātu iespēju vājredzīgiem cilvēkiem izlasīt informāciju par Ventspils pludmali kartēs, pludmales ieejas stendos izvietotas taktilās kartes, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, informācijas uztveršanai ar taustes palīdzību.

Ventspils pludmali iecienījuši arī daudzi suņu saimnieki, un pludmalē ik dienu atpūšas vairāki desmiti draudzīgo ķepaiņu. Viena no lieliskākajām, speciāli paredzētajām pastaigu vietām, kur iespējams atpūsties pie jūras kopā ar suni, ir ieeja Nr.10.

Ventspils pludmali veido četras zonas – centrālā pludmale, sērfotāju pludmale, nūdistu pludmale un pludmale līdz Ventspils administratīvajai robežai – kur ikviens var atrast sev piemērotāko atpūtas veidu.

Turpat pie pludmales ir Dienvidu mols, kas ved līdz bākai un ir lieliska vieta pastaigām un saullēktu un saulrietu vērošanai. Tāpat brīnišķīgu ainavu uz pilsētu un jūru iespējams apskatīt no 19 m augsta skatu torņa, kas atrodas pie Dienvidu mola stāvlaukuma.

Savukārt, pie pludmales ieejas Nr.3 atrodas Pludmales glābšanas dienesta skatu tornis, kas nu kļuvis par iecienītu apskates objektu un apskatei tūrisma sezonā pieejams katru dienu no plkst.10:00 līdz 22:00.

 Papildu informācija par Ventspils apskates objektiem un atpūtas piedāvājumu pieejama www.visitventspils.com.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt