Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Infrastruktūra Ventspilī – katru gadu ir jaunumi

Jebkurā pilsētā svarīgi panākt, lai tās iedzīvotājiem būtu ērta, patīkama un labiekārtota vide, kurā uzturēties. Būtiski nodrošināt dažādu apskates un izklaides objektu esamību, kā arī atpūtas iespējas visiem. Tādēļ arī Ventspilī ik gadu norisinās vērienīgi pilsētas attīstības un labiekārtošanas darbi, kuru ietvaros tiek radīti jauni un uzlaboti esošie pilsētvides objekti.

Ar Ventspils pašvaldības līdzfinansējumu 2022. gadā tika labiekārtoti kopumā 15 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmi. Atkarībā no katra pagalma vajadzībām, tika veikta brauktuves, autostāvvietu un gājēju ietves seguma pārbūve, lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve un energoefektīvu LED gaismekļu uzstādīšana. Tāpat tika izbūvēta jauna bruģakmens seguma gājēju ietve, uzstādīti jauni atpūtas soliņi, velo statīvi un atkritumu urnas.

Lai veicinātu iedzīvotājus nodarboties ar aktīvu dzīvesveidu, 2022. gadā tika pabeigts darbs pie veloceliņu tīkla paplašināšanas, savienojot pilsētā iecienītākos tūrisma objektus. Savukārt bērnu rotaļu laukumos Jūrmalas parkā, kā arī Kalēju un Tukuma ielu krustojumā tika uzstādītas jaunas, mūsdienīgas un atbilstoši standartiem sertificētas rotaļu iekārtas. Noteikti daudzi priecāsies arī par pagājušajā pavasarī Reņķa dārzā izbūvēto dzeramā ūdens brīvkrānu – tas dos iespēju siltajā gadalaikā ikvienam bez maksas iegūt tīru un svaigu dzeramo ūdeni. Līdzīgi dzeramā ūdens ieguves punkti pēc iedzīvotāju lūguma vēl iepriekš tika uzstādīti abos lielākajos rotaļu laukumos – Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā „Fantāzija”.

Aizvadītajā gadā Ventspilī tika radīti arī jauni pilsētvides objekti. Viens no iespaidīgākajiem ir dzenskrūve „Cilvēciskais spēks”, kas tika atklāta 2022. gada 11. jūnijā. Savukārt jau šī gada janvārī Ventspils ainaviskā pilsētvide tika papildināta ar jaunu laikmetīgās mākslas objektu „Lats”, kas veltīts zaudētajai nacionālajai valūtai – latam.

Darbu netrūkst arī šogad. Pilnā sparā turpinās jau uzsāktu projektu realizācija, kā arī tiek plānotas jaunas, vērienīgas ieceres. Ventspils slēpošanas kalnā „Lemberga Hūte” noslēgumam tuvojas Rodeļu trases būvniecība. Šī trase piedāvās elpu aizraujošu nobraucienu speciālās kamanās 566 metru garumā ar maksimālo ātrumu 40 km/h. Savukārt Reņķa dārzā šī gada rudenī tiek plānots uzsākt jauna veloparka būvniecību. Tajā būs pieejamas divas dažādu izmēru un grūtības pakāpju asfalta velotrases, piedzīvojumu trase riteņbraucējiem ar grants segumu un vairākas atpūtas zonas.

Sporta attīstības un vietējo atlētu izcilu sasniegumu veicināšanas nolūkos Kr. Valdemāra ielā 12A tiek plānota jauna iekštelpu skeitparka un volejbola laukumu izveide. Ja tiks rasts finansējums, būvniecību paredzēts uzsākt 2024. gadā. Tāpat turpinās arī Piejūras brīvdabas muzeja daudzfunkcionālās ēkas 2. posma būvniecība. Ventspils pašvaldība šobrīd strādā arī pie Meža kapu teritorijas labiekārtojuma izbūves projekta, perspektīvā paredzot jaunas kapličas, kolumbārija sienas un auto stāvlaukuma izbūvi kapu teritorijā.

Šogad Ventspilī turpinās uzsāktie apgaismojuma infrastruktūras uzlabojuma un veloceliņu tīkla paplašināšanas darbi, kā arī iekšpagalmu labiekārtošana, lai nodrošinātu iedzīvotājiem iespēju dzīvot sakārtotā un mūsdienīgā vidē. Tāpat šovasar Ventspils Jūrmalas parkā un Pārventas Mežaparkā paredzēta Džungļu taku pārbūve, uzstādot jaunas, sertificētas un aizraujošas rotaļu iekārtas. Tās palīdzēs bērniem nodrošināt pilnvērtīgu fizisko, sociālo un kognitīvo spēju attīstību.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt