Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Informēs par izstrādātajiem risinājumiem sešu mobilitātes punktu izveidei Rīgā

Ceturtdien, 17.oktobrī, plkst.15 Rīgas pašvaldība informēs par projektēšanas posmā izstrādātajiem risinājumiem sešu mobilitātes punktu izbūvei dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Lai izveidotu ērtus un drošus savienojuma punktus starp sabiedriskā transporta, gājēju, velobraucēju un dzelzceļa infrastruktūru, Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvalde īsteno projektu "Pilsētas sabiedriskā transporta savienojuma punktu izbūves dzelzceļa stacijās - Bolderāja, Dauderi, Sarkandaugava, Šķirotava, Zemitāni un Ziemeļblāzma".

Pašlaik norit būvprojekta izstrāde. Lai projekta risinājumos iespēju robežās ņemtu vērā rīdzinieku priekšlikumus, kas nodrošinātu savienojuma punktu veiksmīgu integrēšanu pilsētvidē, pašvaldība organizē diskusiju, kurā projekta izstrādātāji iepazīstinās ar plānotajiem risinājumiem un dalībnieki varēs izteikt savus priekšlikumus.

Projektā paredzēts izveidot satiksmes infrastruktūru gājējiem, velobraucējiem un mikromobilitātes rīku lietotājiem, labiekārtot dzelzceļa stacijām piegulošo teritoriju un savienot dzelzceļa stacijas platformas ar satiksmes un sabiedriskā transporta infrastruktūru. Lai pēc iespējas mazāk ietekmētu vidi un dzīves apstākļus apkārtējās teritorijas iedzīvotājiem, pie mobilitātes punktiem iecerēts izveidot autostāvvietas īslaicīgai stāvēšanai, kas nepieciešamas pasažieru iekāpšanai/izkāpšanai, un koplietošanas transportlīdzekļiem.

Diskusija notiks "MS Teams" vidē un to varēs vērot pašvaldības "Facebook" kontā "Rīga attīstās". 

LETA jau ziņoja, ka sešu mobilitātes punktu izveidei Rīgas dome aizņemsies 25,2 miljonus eiro. Mobilitātes punktu izveidei plānots izmantot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, paralēli ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Aizņēmumu plānots ņemt uz laiku līdz 20 gadiem ar aizņēmuma pamatsummas atlikto maksājumu līdz trim gadiem.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt