Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Ieplāno Ventspili! Jau zināms norises laiks vairākiem tradicionāliem pasākumiem.

Ventspils piedāvā pasākumus un kvalitatīvas laika pavadīšanas iespējas dažādām gaumēm. Jau zināms norises laiks vairākiem tradicionāliem Ventspils pasākumiem – īstais brīdis ieplānot brīvdienas pilsētā Baltijas jūras krastā:

Aktīvā atpūta Piedzīvojumu parkā, Ūdens piedzīvojumu parkā vai rotaļu laukumos bērniem

Lai nodotos aktīvai, nervus kutinošai vai pat ekstrēmai atpūtai – noteikti jādodas uz Ventspils piedzīvojumu parku. Vasarā mākslīgi uzbērtais kalns piedāvā dažādas atrakcijas, bet ziemā – tas pārtop par slēpošanas kalnu. Savukārt, visa gada garumā tajā vari baudīt nobraucienu ar rodeli pa Baltijā lielāko rodeļu trasi.

Līdz vasaras peldēm Zilā karoga pludmalē un Būšnieku ezerā, Ventspilī ūdens prieku cienītāji novērtēs atpūtas iespējas Ūdens piedzīvojumu parkā

Mazākie apmeklētāji būs priecīgi par bērnu pilsētiņu, rotaļu laukumu un Džungļu takas apmeklējumu.

Savukārt, ja dodat priekšroku atpūtas braucieniem ar velosipēdu - Ventspilī ir izbūvēti jau vairāk nekā 65 km veloceliņu, kas savieno iecienītākos tūrisma objektus pilsētā. Var droši teikt, ka Ventspils ir velobraucējiem draudzīga un pieejama pilsēta.

Zinātnes, dabas un vēstures izzināšana

Izzinošai un izglītojošai atpūtai gan bērniem, gan jauniešiem, gan pieaugušajiem vērts apmeklēt Zinātnes centru VIZIUM ar vairāk nekā 80 interaktīviem eksponātiem, kas radīs interesi un lielāku izpratni par dabas zinātnēm. Turklāt ir pieejami arī zinātnes šovi un radošās darbnīcas.

Savukārt vēsturi aicina izzināt Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī, kas ir senākā saglabājusies būve Ventspilī, bet šī gada pavasarī durvis vērs Piejūras brīvdabas muzeja jaunā ēka ar ekspozīciju, kur apmeklētāji varēs izstaigāt zemnieku sētu, iepazīties ar zvejniecības tradīcijām, nokļūt kolhozu pirmsākumos un pabūt pierobežas zonā. Vairāk par Ventspils muzeja piedāvājumu šeit: https://muzejs.ventspils.lv/.

Bauda dvēselei Koncertzālē “Latvija”, teātra namā “Jūras vārdi” un Ventspils Kultūras centrā

Ventspils apmeklējumu noteikti vērts apvienot ar kultūras baudīšanu – akustiski un mākslinieciski augstvērtīgi koncerti notiek koncertzālē “Latvija”, kas ir ventspilnieku dāvana Latvijai tās simtgadē. Koncertzālē “Latvija” iespējams doties arī ekskursijā, apskatot divus pasaules līmeņa instrumentus – akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā "Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG" Vācijā, un šobrīd pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, ko radījis latviešu izcelsmes klavierbūves meistars Dāvids Kļaviņš.

Tāpat Ventspilī profesionālo skatuves mākslu iespējams baudīt teātra namā “Jūras vārti”, bet amatiermākslu un citus pasākumus Kultūras centrā,

Ventspils viesus uzņemt ir gatava ik dienu un šeit sev interesējošu izklaidi un atpūtu atradīs ikviens. Vairāk par Ventspili varat uzzināt šeit

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

23/1
Lasīt

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

23/1
Lasīt