Aizsardzības ministrija aicina ikvienu pārbaudīt savu sagatavotību, portālā "sargs.lv" aizpildot testu - "72.sargs.lv", lai gūtu priekšstatu par izaicinājumiem ārkārtas situācijās.

Ārkārtas jeb krīzes situāciju ierosinātāji var būt dažādi - dabas katastrofas, pandēmijas, arī karadarbība, kā rezultātā var pazust elektrība, internets, mobilie sakari, var nestrādāt veikali, degvielas uzpildes stacijas un bankomāti.

"Aizsardzības ministrijas veidotais tests kalpo kā izklaidējoši informatīvs ceļš gan pie skolēna, gan viņa vecāka un visas sabiedrības kopumā. Viens no testa mērķiem ir novērtēt esošās zināšanas ārkārtas situācijas pārvarēšanā, otrs - aicināt ikvienu izlasīt bukletā esošo informāciju, pārrunāt to ar saviem bērniem vai vecākiem," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Testu veido desmit jautājumi, uz kuriem atbildes var meklēt Aizsardzības ministrijas sagatavotajā informatīvajā bukletā "Kā rīkoties krīzes gadījumā". Informatīvajā bukletā ikviens var atrast informāciju par sagaidāmo rīcību pirmajās 72 stundās un ieteikumus, kā sagatavoties krīzes situācijām.