Incidents notika 2023.gada 23.decembra vakarā. "Airsoft" spēles granāta bārā telpās Dzirnavu ielā uzsprāga, nenodarot miesas bojājumus apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Liecinieki policijai pastāstīja, ka personām, kuras bāra telpās iemeta trokšņa granātu, bija aizklātas sejas, taču tika piefiksēta viņu izmantotās automašīnas marka un valsts numurzīme. Policisti vienu no aizdomas turamajiem, 2002.gadā dzimušo automašīnas īpašnieku, 24.decembra rītā aizturēja viņa dzīvesvietā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrotas vēl divu iesaistīto personu identitātes, un 24.decembra rītā aizturēts vēl viens 2002.gadā dzimis vīrietis, savukārt 25.decembrī - 1995.gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka trijotne rīkojusies huligānisku motīvu vadīta, tādēļ uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Izmeklēšanā netika gūts apstiprinājums vai jebkāda informācija, ka notikušajam būtu saistība ar bārā esošo žurnālistu profesionālo darbību.

Visi trīs aizturētie vīrieši tika atzīti par aizdomās turētajiem, un sākumā diviem no viņiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, kas vēlāk tika mainīts uz drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Visi aizdomās turētie ir Latvijas pilsoņi, un viens no viņiem iepriekš sodīts citā Eiropas Savienības valstī par narkotisko vielu realizāciju.

Kriminālprocess 12.aprīlī nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas