Ceturtdien no plkst.8.30 līdz 9 pie Brīvības pieminekļa norisināsies zibakcija - lielizmēra karoga "Latvija NATO-20" izritināšana, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Zibakcijas laikā muzikālu priekšnesumu sniegs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris.

Vēlāk plkst.12.40 pie Brīvības pieminekļa notiks NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja admirāļa Roba Bauera vizītei Latvijā veltīta ziedu nolikšanas ceremonija, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Labvēlīgu laikapstākļu gadījumā plkst.12.55 virs Brīvības pieminekļa plānots sabiedroto gaisa spēku iznīcinātāju zemais pārlidojums, demonstrējot NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas klātbūtni mūsu reģionā.

Plkst.13 Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs un aizsardzības ministrs atklās foto izstādi "Latvija NATO-20", kas vēstīs par Latvijas ceļu uz NATO, Latvijas ieguldījumu NATO, dalību starptautiskajās operācijās, sabiedroto kopīgām mācībām Latvijā un ārvalstīs un citām ar Latvijas dalību NATO saistītām tēmām.

Izstādes atklāšanā piedalīsies NATO dalībvalstu karavīri, kuri šobrīd rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, un muzikālo priekšnesumu sniegs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris. Izstāde pie Brīvības pieminekļa būs apskatāma līdz 25.aprīlim.

No plkst.8.30 līdz 16 Brīvības laukumā arī varēs apskatīt Latvijas un sabiedroto valstu militārās tehnikas izstādi, kā arī tikties ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem.

Savukārt plkst.15.00 Latvijas Kara muzejā norisināsies Latvijas dalības NATO 20.gadadienai veltītas pastmarkas un aploksnes "Latvija NATO-20" zīmogošanas pasākums un izstādes "NATO - Tev un Latvijai" atklāšana. Izstāde ietvers mākslinieciski veidotus ziņu portālus un sociālo mediju platformas, kā arī unikālus vēstures priekšmetus, kas ļaus izsekot Latvijas iestāšanās NATO procesam. Izstāde būs apskatāma līdz 2024.gada augustam.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs admirālis Robs Bauers vizītē Latvijā uzturēsies līdz 29.martam. Vizītes laikā NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs tiksies ar aizsardzības ministru Sprūdu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Kalniņu, lai pārrunātu aktuālos starptautiskās un reģionālās drošības jautājumus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pēc izstādes "Latvija NATO-20" atklāšanas, kas sākas plkst.13, Brīvības laukumā pie Brīvības pieminekļa masu mediji varēs tikties ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju, admirāli Robu Baueru.