""LDz ritošā sastāva serviss" ir strauji sācis darbību ārējo klientu piesaistei, piedāvājot savus pakalpojumus dažādos tirgos. Vienos no lielākajiem un stratēģiski svarīgākajiem tirgiem ir Ukraina, kur ir plaši attīstīta dzelzceļa infrastruktūrām un apjomīgs ritošais sastāvs," skaidroja "LDz ritošā sastāva serviss" valdes priekšsēdētājs Ģirts Ivanovs.

Tāpat LDz kopā ar "LDz ritošā sastāva serviss", lielākajām Latvijas ostām sadarbībā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas vēstniecību Ukrainā Kijevā 30.augustā Ukrainas uzņēmējiem prezentēja Latvijas transporta koridora piedāvātās iespējas, konteinervilcienu "Zubr".

LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs uzsver, ka šobrīd Latvijas dzelzceļa transporta un ostu nozarei ir ļoti daudz izaicinājumu, tāpēc jāizmanto ikviena iespēja uzrunāt potenciālos klientus un sadarbības partnerus, uzsverot ne tikai LDz gatavību un vēlmi sadarboties, bet visa Latvijas transporta koridora, ieskaitot ostu, noliktavu un loģistikas pakalpojumu sniedzēju piedāvāto pakalpojumu klāstu.

"Tiekoties ar Ukrainas dzelzceļa jauno vadītāju Aleksandru Kamišinu, pārrunājām mūsu sadarbības potenciālu un iespējas daudz ciešāk strādāt pie kravu apjoma palielināšanas dzelzceļa savienojumā starp mūsu valstīm, kā arī iespējas atjaunot pasažieru vilcienu satiksmi savienojumā Kijeva-Rīga," norādīja Kleinbergs.

Turpinot Latvijas tranzīta koridora popularizēšanas aktivitātes, LDz kopā ar Rīgas, Liepājas un Ventspils brīvostām no 31.augusta līdz 2.septembrim piedalās transporta un loģistikas izstādē "Trans Expo Odessa 2021", kur Latvijas investīciju un attīstības aģentūras organizētajā stendā tieši uzrunā potenciālos klientus.

Galvenie kravu pārvadājumi starp Latviju un Ukrainu ir pārvadājumi no Ukrainas uz Latvijas ostām. Ar dzelzceļa transportu satiksmē starp Latviju un Ukrainu 2021.gada septiņos mēnešos tika pārvadāti 224 900 tonnu kravu, kas ir par 10 400 tonnām jeb par 4,9% vairāk, nekā tika pārvadāti 2020.gada septiņos mēnešos (214 400 tonnas). 

2021.gada septiņos mēnešos tika pārvadātas 3635 TEU konteineru vienību, kas ir par 25,8% vairāk nekā 2020.gada septiņos mēnešos. No kopējā konteineru skaita konteinervilcienā "Zubr" 2021.gada septiņos mēnešos uz/no Ukrainas tika pārvadāti 1042 TEU konteineru vienību, kas ir par 14,8% vairāk nekā 2020.gada septiņos mēnešos.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".
 

Saturs turpināsies pēc reklāmas