Latvija ar rezultātu 21:14 pārspēja Poliju.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar punktiem, bet turpinājumā poļi divreiz iekrāja divu punktu pārsvaru (3:1 un 5:3). Krūmiņa veiksmīgi divi uzbrukumi ļāva pārņemt vadību, bet Čavara tālmetiens - iegūt vadību ar 8:5.

Pēc vadības pārņemšanas Latvija ātri iekrāja drošu pārsvaru, vienubrīd tam sasniedzot deviņus punktus (18:9). Grūtības sagādāja uzvaras groza gūšanu, to paveicot Lasmanim no soda metienu līnijas - 21:14.

Pasaules individuālajā reitingā visi četri Latvijas pārstāvji atrodas labāko 11 skaitā, bet līderis ir Miezis. Tikmēr labākais Polijas spēlētājs rangā atrodas tikai 50.vietā.

Latvijas basketbolisti Pasaules tūrē šosezon piedalījās divos turnīros. Dohā "Riga" apstājās pusfinālā, pēc tam startēja vairākos Vienotās Eiropas līgas turnīros Krievijā, bet "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Puatjē "Riga" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Pēc tam komanda devās uz treniņnometni Spānijā un ceļoja uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvieši pēdējos gados izcēlušies ar spēju labi sagatavoties tieši izšķirošajiem turnīriem. Pasaules kausa finālā gan 2018., gan 2019.gadā tika izcīnīta otrā vieta, Pasaules tūres finālā otrā vieta tika sasniegta 2018.gadā, trešā - 2019.gadā un pirmā - pagājušogad.

2017.gadā tika uzvarēts Eiropas kausa finālā, gadu vēlāk iegūstot otro vietu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Savukārt maija beigās Austrijas pilsētā Grācā tika izcīnīta olimpiskā ceļazīme.

Ar Beļģiju Latvijas basketbolisti tiksies, kad Latvijā būs plkst.12.40. 

Arī šajā mačā favorīti būs latvieši, kuri pasaules komandu rangā ir otrie, kamēr beļģi ieņem 15.vietu.

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Turnīrs notiks no 24. līdz 28.jūlijam.