Komfortu guļamistabā un miega kvalitāti būtiski ietekmē gultas veļas, spilvenu un segu izvēle. Lai arī tā ir pašsaprotama patiesība, guļamistabas tekstila izvēlei bieži netiek veltīta pienācīga uzmanība. Guļot tekstils atrodas vistuvāk mūsu ādai – maigi apskauj, tīkami dzesē, pārklāj un sasilda. Jo jutīgāka ir mūsu āda, jo lielāka nozīme ir izvēlēto šķiedru īpašībām.

Gultas veļas materiālu izvēlē valda daudzveidība – atliek vienīgi atrast savām sajūtām un ādai piemērotāko!

Kokvilna

Kokvilna ir dabīgs, elpojošs materiāls, kas piemērots visiem gadalaikiem. Kokvilnas gultas veļa uz tausti ir mīksta un labi absorbē mitrumu, nodrošinot komfortablu miegu.

Kokvilna, atkarībā no šķiedras veida un aušanas tehnoloģijas, tiek izmantota dažādu, no skata atšķirīgu audumu izgatavošanā.

  • Satīns

Satīns ir 100% kokvilnas audums ar gludu un spīdīgu virsmu, kas līdzinās zīdam. Pateicoties tā praktiskajām īpašībām, satīna gultas veļas komplekti, ir ļoti pieprasīti.

  • Perkals

Perkals ir 100% kokvilnas audums, no kura izgatavo premium klases gultas veļu. Perkals pēc sajūtām šķiet kā iestīvināts, viegls un reizē blīvs audums. Gultas veļa no perkala ir īpaši populāra Francijā.

  • Kokvilnas trikotāža

Gultas veļas komplekti no trikotāžas auduma būs vairāk piemēroti gada aukstajiem mēnešiem, ja dodat priekšroku siltai gultas veļai.

  • Flanelis

Lai arī pierasts, ka flaneļa gultas veļa ir vairāk piemērota bērniem, taču arvien vairāk pieaugušo, kam ir jutīga āda, izvēlas flaneļa gultas veļu dēļ tās maigā un sildošā pieskāriena. Flaneļa gultas veļa ir piemērota aukstiem ziemas vakariem vai vēsākām dienām.

Viskoze

Šķiedru ražo no dabīgās celulozes. Viskoze ir ļoti mīksts un zīdains audums, tas ir patīkams pēc taustes un ļoti gaisīgs. Vēl viena viskozes priekšrocība – tā ir ļoti higiēniska. Gultas veļas ražošanā kombinē kokvilnas un viskozes šķiedras, lai izstrādājumā iegūtu abu šķiedru labākās īpašības.

Tensel

Tencel gultasveļa ir izgatavota no videi draudzīgas eikalipta koksnes šķiedras. Šī zīdaini mīkstā, mitrumu uzsūcošā gultas veļa ir ideāli piemērota tiem, kas dod priekšroku gan komfortam, gan ilgtspējai. Tencel gultasveļa ir dabiski elpojoša, tai piemīt antibakteriālas īpašības, tā neburzās.

Mikrošķiedra

Mikrošķiedras gultas veļas komplekti ir izgatavoti no auduma, kas austs, smalki saaužot šķiedras pavedienus. Tiem jābūt noteiktā resnumā (1 DEN), lai audums tiktu uzskatīts par mikrošķiedru. To var ražot no poliestera, neilona polimēriem vai koksnes celulozes. Mikrošķiedras gultas veļas komplekti ieteicami tiem, kas vēlas izturīgu un reizē vieglu veļu, bet nederēs tiem, kam ir mājdzīvnieki. Gultas veļai ir tendence elektrizēties un piesaistīt spalvas un putekļus.

Lins

Lins ir dabiska šķiedra, atzīts augstākās kvalitātes ekoloģisks materiāls. Linam piemīt izcilas temperatūras regulēšanas īpašības, tāpēc tas ir ideāls vasaras periodā. Linu gultas veļa var palīdzēt uzturēt nemainīgu ķermeņa temperatūru. Jo ilgāk lietojam un mazgājam lina izstrādājumus, jo mīkstāks kļūst lina audums. Ja tiek pareizi kopts, lina audums ir ilgmūžīgs un var kalpot gadu desmitus. Lins ir vienīgais audums, kuru nevar aizstāt ne ar ko citu. Tekstilrūpniecībā lins veido tikai 1% no kopējās produkcijas – tā ir reta, dārga, bet ļoti kvalitatīva audumu izejviela.

Zīds

Gadsimtiem dabīgais zīds ir materiāls, no kura izgatavo pašu dārgāko gultas veļu.  Zīds ir dabiskais proteīns, ko izdala zīdtārpiņi, un no šī proteīna tiek austs luksus audums, kas ir vēss, elpojošs, īpaši viegls un hipoalerģisks. Zīda izstrādājumiem ir augsta cena, kas salīdzināma ar to piedāvāto komfortu un ekskluzivitātes sajūtu.

Lai gultas veļa saglabātu savas uzsūcošās un elpojošās īpašības, tā reizi divās nedēļas ir jāmaina. Papildus rūpes veltiet citiem gultas klāšanas elementiem. Spilveni un segas, kas iegādāti, lai nodrošinātu ērtu atbalstu galvai un mugurai, bet ķermenim nodrošinātu optimālu temperatūru, kopā ar gultas veļu būs pamats pilnvērtīgai nakts atpūtai.