Gada visdepresīvākajā mēnesī Druskininkos glābj mīlestības noskaņojums. Mēs esam sagatavojuši 3 variantus ziemas atpūtai kūrortā − receptes ar mīlestības feromoniem sev un savai veselībai, kad var aizmirst par dažādiem termiņiem, kovidu, izdegšanu un nogurumu attiecībās.

Āfrika ir tuvu: ko piedāvā romantiskās programmas

Sanatorijās un viesnīcās februārī parastas nedēļas nogales un divu līdz četru dienu programmas neatlaidīgi aicina uz romantiskiem piedzīvojumiem.

Tagad pie tradicionālās vispārējās programmas «sveces−vakariņas−baseini−pirts−brokastis diviem» ir papildus pievietota aromātiska ierīvēšanās, afrikāņu enerģijas apmaiņas rituāli, dzintara relaksācija.

Lietā ir likti desmitiem iespaidīgu detaļu un oriģināli dažādu kultūru pārstāvju profesionāli spa ieteikumi − no Marokas dziednieku noslēpumiem līdz neparastajai Žemaitijas pagānu praksei... Viss ir pārdomāts, nošķirtība mijas ar aktivitātēm un procedūrām (parasti, sākot no četrām dienā).

Starp citu, Svētais Valentīns ir Druskininku patrons. Skapulāra Vissvētākās Jaunavas Marijas baznīcā (pilsētas centrā) glabājas Lietuvā vienīgā visu mīlētāju debesu aizbildņa relikvijas daļiņa.

Programmas «diviem» maksā, sākot no aptuveni 90 eiro (par vienu nakti) līdz vidēji 600 eiro (par 5 naktīm). Starp citu, 5 zvaigžņu viesnīcas īpašais piedāvājums – divas naktis ar spa programmu un vakariņām – ir, sākot no 165 eiro par cilvēku.

Atrodiet Alpus pie Ratničeles upes: neparastas atveseļošanas tehnikas

Profilakse un rehabilitācija pēc slimībām Druskininkos veiksmīgi pārvēršas par daudzveidīgu veselības maratonu. Procedūru skaitu nosaka ārsts bez jebkādiem izņēmumiem.

Noder gan parastie sanatoriju un dziednīcu kompleksi (aparatūras terapija, lāzeri, detoksikācijas, inhalācijas, ārstnieciskās masāžas, vannas, kustību terapija utt.), gan arī inovatīvi pasākumi.

Koronavīrusa epidēmija ir ieviesusi savas korekcijas, kūrortā ir izstrādātas īpašas programmas, kas palīdz atveseļoties no kovida, gripas un saaukstēšanās komplikācijām un palīdz atvairīt imūnsistēmas «nogurumu». Tie ir kompleksi, kas piesātina organismu ar skābekli, «iedarbina» organisma aizsargfunkcijas.

Pazīstamās sāls istabas ir papildinātas ar augstkalnu gaisa kapsulām, skriešana – ar treniņu virtuālajā realitātē mākslīgā intelekta uzraudzībā, norūdīšanās − ar krio kameru. Druskininku dziednīcā, piemēram, populārs ir Veselības aplis, nedārga 2,5 stundu ilga atveseļošanās programma ar baseiniem, vannām un saunām.

Īpaši kompleksi piedāvā izvērstu rehabilitāciju līdz pat dzenbudisma meditācijai. Masāžas tehnikas, ājurvēdas prakses un treniņi, ārstēšana ar miegu, gaismas, skaņu un aromātu terapija noņem aizkaitināmību un bailes, atjauno harmoniju.

Maksa par ārstēšanas kursu sanatorijās ar izmitināšanu, ēdināšanu un ārstēšanu − no 70 eiro dienā vienam cilvēkam.

Griķu zābaciņi un baseini ar minerālūdeni − atgriešanās pie dabas praksēm

Daba kā faktors slimību ārstēšanā un garīgās veselības atjaunošanā jau trešo gadsimtu ir visu Druskininku kūrorta prakšu pamats.

Šeit zina, kā izmantot dabas spēkus, lai atgrieztos pilnvērtīgā dzīvē. Garšaugi, akmeņi, sāls, sveķi, medus, ogas, ziedi, māls, kūdra, graudaugi − daudzgadīgās prakses sniedz pārsteidzošus efektus.

Pavisam parastu augu apkopošana vajadzīgajā kombinācijā palīdz atgūt jaunības enerģiju, pievilcību. Kumelīšu kompreses atslābina un mazina nogurumu. Ietīšana dārzeņu un augļu aplikācijās dara ādu mirdzošu un atņem 5−10 gadus...

Dzintara gabaliņi masāžas laikā izdala dzintarskābi, kas caur porām nonāk ādas dziļākos slāņos un sāk aktivizēt vielmaiņu, paātrina detoksikācijas un reģenerācijas procesus.

Pat parasti griķi palīdzēs jums atslābināties. Matracītis, dūraiņi, zābaciņi ar griķiem nomierina, normalizē miegu, rada komforta un drošības sajūtu.

Pa to laiku pavasaris jau ir palaidis gaisā savus afrodiziakus. Pīles pie Nemūnas kļuvušas pavisam romantiskas. Februāris... ir tikai pussolis līdz eksplozīvam dzīvības atdzimšanas vilnim, bet patlaban uz ziemas priekiem vēl aicina žilbinošs sniegs.

Visi kūrorta piedāvājumi skatāmi vietnē: https://druskininkai.lt/en/