Par neaizstājamā mikroelementa D3 nozīmi droši vien zina visi. Šis vitamīns ir vitāli svarīgs normālai organisma darbībai un veselības uzturēšanai. Ultravioletā starojuma ietekmē to ražo mūsu āda.

Tā kā no oktobra līdz aprīlim mūsu ziemeļu platuma grādos saules nepietiek, šīs organiskās vielas veidošanās praktiski nenotiek. Lai uzņemtu diennaktī nepieciešamo vitamīna normu, būtu jāapēd turpat kilograms laša vai pāris desmitu olu... Tāpēc iegūt nepieciešamo D vitamīna daudzumu ar ierasto uzturu ir visai grūti. Tas mūsu platuma grādu iedzīvotājiem kļūst par problēmu.

Ir divi D vitamīna veidi − D2 (ergokalciferols) un D3 (holikalceferols).

D vitamīns (kopā ar vairogdziedzera, epitēlijķermenīšu un virsnieru dziedzeru hormoniem) kontrolē minerālvielu metabolismu un galvenokārt uzlabo kalcija uzsūkšanos no zarnu trakta asinīs. Tie ir mūsu kauli un zobi! Tiklīdz organismā rodas D vitamīna deficīts, organisms krīt panikā un ātri izsūc kalcija rezerves no kaulaudiem... Paši saprotat, tas tos padara trauslākus, provocē osteoporozi. Turklāt šī saules vitamīna deficīts veicina imūnsistēmas novājināšanos un rezultātā ir dažādu problēmu un kaišu cēlonis.

IETEIKUMS. Ir iespējams (un pat nepieciešams!) veikt analīzi par D vitamīna līmeni organismā, kas sniegs precīzu atbildi. Jebkurā gadījumā konsultējieties ar savu ārstu vai farmaceitu par nepieciešamo devu, lai lietotu šos vitamīnus, kuru pārdozēšana, kā jūs saprotat, ir tikpat nevēlama kā to trūkums.

Uztura bagātinātājs palīdzēs novērst šo trūkumu. Piemēram, D vitamīns pieaugušajiem OLIDETRIM. Labvēlīgu efektu panāk, lietojot 1 kapsulu dienā.

Vitamīns K2 (menahinons) regulē asins recēšanas procesus, kā arī sniedz īpašu atbalstu, lai uzturētu nepieciešamo minerālo kaulu blīvumu. Turklāt vitamīns ir atbildīgs par kaulu nodrošināšanu ar kalciju, tādējādi sekmējot to izturību pret traumām un palielinot to izturību. Tāpat tas, veidojoties zarnu traktā, aktivizē osteokalcīnu −īpašu proteīnu, kas savukārt ietekmē cīpslu un locītavu izturību. Šī proteīna aktivizēšana palielina kaulu stiprumu. Ja K2 deficīts ir ilgstošs, organismā neizbēgami sākas osteoporoze.

Divatā D3 + K2 lieliski nostiprina kaulus, zobus, muskuļus un ķermeni kopumā! Tas ir visieteicamākais variants. Šādā kombinācijā šie abi vitamīni atrodas uztura bagātinātājā POLPHARMA OLIDETRIM Omega 2000 D3 + K2.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu uzturu.