LETA jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par vainīgu atzina tikai būvinženieri Ivaru Sergetu un piesprieda viņam sešu gadu cietumsodu, uz pieciem gadiem aizliedzot ieņemt amatu. Savukārt visi pārējie apsūdzētie tika attaisnoti.

Bordāns atzina, ka viņš vēl nav iepazinies ar tiesas lēmumu, bet tas tiks izvērtēts. 

"Sabiedrība ir neizpratnē par šādu tiesas lēmumu, bet to, vai šī neizpratne ir pilnībā pamatota... Vai ir izskaidrojams ar prokuratūras darbu, vai tiesas darbu? Mēs varējām novērot, ka vismaz viens tienesis pārtrauca izskatīt šo lietu. Vai tas bija saistīts tikai ar veselības apsvērumiem?" prātoja tieslietu ministrs.

Tāpat Bordāns pauda pārliecību, ka, ticamākais, šajā jautājumā gaidāma nākamā instance, kuras laikā, iespējams, atklāsies izmeklēšanas un tiesas izskatīšanas apstākļi. 

Vienlaikus tieslietu ministrs atgādināja, ka patlaban notiek intensīvs tieslietu sistēmas audits. 

"Valsts kontrole un Tieslietu ministrija apņēmušās kā vienu no pirmajiem auditiem veikt prokuratūrā, tieši par procesiem un to, kā notiek lietu apstrāde. Domāju, ka būs lietas, kas ļaus izdarīts secinājumus," stāstīja Bordāns, piebilstot, ka audits varētu noslēgties gada laikā, turklāt Zolitūdes traģēdijas tiesvedību varētu skatīt šī audita kontekstā.

" būs pārbaudījums visai sistēmai. Tā noteikti kalpos par pamatu pārmaiņām, kas tieslietu sistēmā jau ir sāktas. Šie gadījumi ļaus ieviest daudz labāku tieslietu sistēmas pārvaldību," uzsvēra Bordāns.

Saturs turpināsies pēc reklāmas