Samta sezonā Druskininku kūrorts pārvēršas par grandiozu akvareli ar sārtām kļavām un zeltainiem bērziem, bet rožaini saulrieti iespīd tieši džakuzi...

Šajā pilsētā apbur pilnīgi viss: īpaša aura, draudzīgi cilvēki, satriecoši skati un, protams, gadsimtiem senas kūrorta tradīcijas.

Ceļojums uz veselību

Druskininku sanatorijās un slimnīcās ir sākušās rudens programmas imunitātes stiprināšanai, elpošanas sistēmai, ķermeņa un ādas terapijai, detoksikācijai, pretstresa terapijai u.c. Un katra no tām ir unikāla. Jo šeit vienojas četri maģiski dabas spēki: minerālūdens, ārstnieciskās dūņas, tīrs gaiss, priežu sils – kopā tie darbojas kā līdzeklis pret visām kaitēm.

Ūdens Druskininkos nav vienkāršs – tas ir dziedinošs! Dažu veidu minerālūdeņi ārstē, citi atjauno, bet vēl citi piesātina ķermeni ar noderīgām minerālvielām un mikroelementiem. Dūņas, kuras iegūst karjeros pie pilsētas – no sapropeļa un kūdras, no purva – ir ideāli piemērotas dažādu kaišu ārstēšanai. Turklāt gaiss šeit ir īpašs – kristāltīrs, skanīgs, piesātināts ar sveķainu meža priežu aromātiem. Īsta skābekļa jūra!

Jebkurā sanatorijā – neatkarīgi no «zvaigžņu» skaita – jūs sastapsieties ar komfortu, ideālu apkalpošanu un visaugstāko profesionalitāti. Pat viena Druskininku sanatorijā pavadīta nedēļa apveltīs jūs ar tādu veselības, spēka un enerģijas daudzumu, ka efektu jutīsiet vairākus mēnešus.

Greznība un eksotika

Druskininku SPA centri apvieno greznību un eksotiku. Džeza masāža, dzintara terapija, kāju vannas ar pienu un rožu ziedlapiņām, masāžas un skaņu terapija ar Tibetas bļodām...

Tostarp ir pilnīgi unikālas procedūras. Piemēram, barokamera, kas organismu atjauno, piesātinot ar skābekli, Dzintara istaba, kurā ir izmantoti vairāk nekā 80 kg Baltijas jūras dzintara («Grand Spa Lietuva»), vai unikāla kapsula «EnergyPod» īsai dienas snaudai («Mana Sleep SPA»).

Katram SPA centram ir sava rozīnīte, un SPA rituālu efektivitāti nodrošina spēcīga profesionāļu komanda. Visas SPA procedūras izceļas ar kompleksu pieeju, kas izmanto dažādas metodes, lai iedarbotos uz ķermeni. Tās palīdz mazināt stresu, ļauj relaksēties, atjaunot spēkus un, protams, to visu izbaudīt.

Šīs sajūtas ir grūti izteikt vārdos – šķiet, it kā tu būtu no jauna piedzimis!

Atgriezieties vasarā!

Pastaigas pa rudenīgajiem Druskininku parkiem un skvēriem arī ir sava veida terapija. Sirds nomierinās, dvēselē klusi skan rudens blūzs. Zem kājām čaukst lapas, dažādos virzienos ved glītas, koptas taciņas, skatu priecē pēdējie rudens ziedi. Gandrīz līdz oktobra beigām joprojām darbojas iecienītā gaismas un mūzikas strūklaka, kas populāru hitu pavadījumā priecē ar daudzkrāsainu šļakatu krāšņumu.

Tomēr, ja rudens jums nešķiet tīkams, varat pāriet uz citu gadalaiku. Nostalģija pēc vasaras? Tad dodieties uz Akvaparku – gigantisku ūdens izklaižu un atpūtas pasauli 30 000 kvadrātmetru platībā. Te ir mūžīgie tropi – ar slidkalniņiem, peldbaseiniem un 20 pirtīm.

Varbūt vēlaties nokļūt ziemā? Lūdzu! Trošu ceļš pāri Nemunai aizvedīs uz kompleksu «Snow Arena», kur ir iekštelpu kalnu slēpošanas trase un jūs varat slēpot, braukt ar snovbordu, piepūšamajām kamanām, sniega velosipēdu vai pavadīt romantisku vakaru mājīgā restorānā. Šis ir vienīgais ziemas izklaides komplekss Baltijas valstīs, kas darbojas visu gadu.

Druskininkos tāpat kā pasakā «12 mēneši» jūs gaida visi gadalaiki un izklaides ikvienai gaumei!

Krīt lapas un… cenas

Kā vēl pavadīt brīvo laiku? Druskininkos jums noteikti nebūs jālauza galva par šo jautājumu. Šeit ir tik daudz interesantu vietu, ko apskatīt!

Noteikti apmeklējiet M. K. Čurļoņa muzeju, kas iekārtots mājā, kurā kādreiz dzīvoja mākslinieks, tāpat pilsētas muzeju un majestātisko Jaunavas Marijas dievnamu, aizejiet uz Mīlestības salu... Bērnus iepriecinās «Ačgārnā māja», kurā viss ir novietots otrādi.

Un cik daudz neparastu notikumu rudenī jūs gaida Druskininkos! 21. septembrī šeit norisinās festivāls «Vārpsta». 27. septembrī tiek atzīmēta Starptautiskā tūrisma diena, bet 12. oktobrī – Pašpārvaldes diena. Oktobra beigās sākas gatavošanās Spīdošo ķirbju svētkiem...

Un atceries: rudenī Druskininkos krīt ne vien lapas, bet arī cenas! Tātad kravājam somas un uz priekšu – pēc veselības, skaistuma un jaunas pieredzes!

Vairāk informācijas: www.druskininkai.lt