Šobrīd pircējiem ir iespēja izvēlēties jaunu telefonu no apmēram 800 dažādiem mobilo telefonu modeļiem. Tādā daudzveidībā ir grūti orientēties pat tad, ja regulāri sekojat mobilo telefonu tehnoloģiju jaunumiem. Detalizēti konkrētu modeļu tehniskie apraksti arī var izrādīties nepietiekami, ja vien neesat gatavi par “spicāko” modeli maksāt četrciparu skaitli.

Kļūst aktuāli telefonu izvēlēsieties atbilstošu savam dzīvesveidam un vajadzībām, lai nebūtu jāpārmaksā par funkcijām, kuras reāli netiks izmantotas. Izvēloties, kādu tālruni pirkt, ir būtiski ņemt vērā savu budžetu, lietošanas vajadzības un vēlmes attiecībā uz dizainu, funkcijām un veiktspēju.

Apskatīsim telefonu modeļus, kas visvairāk atbilst dažādiem pircēju nosauktiem izvēles kritērijiem.

  • Samsung Galaxy S24 Ultra

Šis konkrētais modelis ir saņēmis speciālistu un lietotāju augstu vērtējumu kā labākais telefons 2023. gadā par izcilu titāna korpusu, 50MP 5x telefoto kameru, plakanu ekrānu un mākslīgā intelekta spējām.

  • Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro piedāvā lielisku cenas un kvalitātes attiecību par augstu tehnoloģiju pakotni, atšķirīgo dizainu, radošu un spējīgu kameru, ko papildina mākslīgais intelekts. Tiek atzīmēts, ka Pixel 8 Pro ir izcils akumulatora darbības laiks.

  • Samsung Galaxy A54

Šī būs cienījama izvēle budžeta pircējam, piedāvājot būtiskus veiktspējas uzlabojumus salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. Salīdzinoši lēti telefoni, kas piedāvā savam lietotājam visas standarta viedtālruņa funkcijas.

  • OnePlus 12

OnePlus telefonus ražo OnePlus Ķīnas tehnoloģiju uzņēmums, kas galvenokārt ir pazīstams ar saviem augstas veiktspējas viedtālruņiem. Ja meklējat atšķirīgu dizainu un funkcionalitāti, tad šis ir telefons piedāvā ātru darbību un lielisku akumulatora darbības laiku.

  • OnePlus Open

Vēl viens OnePlus telefonu modelis, kas nosaukts par labāko salokāmo tālruni pagājušā gadā, pateicoties tā izcilam dizainam, displejam un kamerām.

Šogad tāpat kā 2023. gadā Samsung un Apple viedtālruņi mūsu tirgū būs vispirktākie. Samsung saglabā savas līdera pozīcijas ar populāriem modeļiem tādiem kā Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy Z Flip un Samsung Galaxy Note sēriju.

Apple turpina ikonisko Apple iPhone tālruņu sēriju, kurā Apple iPhone 15 Pro Max 2024. gadā tiek izcelts kā viens no labākajiem premium viedtālruņiem. No šīs pašas sērijas iPhone 15 un iPhone 15 Plus ar mazāku tehnoloģisko pakotni plaši pārstāvēti 220.lv piedāvājumā.

Starp līdz šim nenosauktajiem tālruņu modeļiem noteikti jāmin:

  • Nokia 2780 Flip

Tas ir labākais balss tālrunis, kas piemērots galvenokārt balss zvaniem un pamata komunikācijas funkcijām ar ilgu akumulatora darbības laiku. Tālrunis nav  paredzēts daudzām lietotājprogrammām, aplikācijām, spēlēm un multimediju saturam.Tālrunis ir drošs, funkcionāls un viegls ikdienas lietošanā.

  • Xiaomi 14

Vēl viena Ķīnas tehnoloģiju milža tālrunis. 2024. gadā Xiaomi 14 piedāvā izcilu tehnoloģisku veiktspēju. Ierīce ir aprīkota ar Snapdragon 8 Gen 3 procesoru, 12 GB operatīvo atmiņu un līdz pat 512 GB iekšējo atmiņu, nodrošinot vienmērīgu darbību un efektīvu datu apstrādi.

Tomēr Xiaomi pielāgotais Android lietotāja interfeiss dažiem lietotājiem var nepatikt dēļ tā smagās pielāgošanas un iespējamas bloatware  - trešo pušu programmatūras klātbūtnes.

Kādēļ 2024. gadā vērts iegādāties mobilo tālruni?

Vispirms jau iespēju daudzveidība. Tirgū ir pieejami daudz un dažādi modeļi un zīmoli, kas atbilst dažādiem budžetiem un lietošanas paradumiem, sākot no premium klases modeļiem līdz pieejamākām ierīcēm. Otrkārt – ilgtermiņa programmatūras atbalsts. Apple un Samsung nodrošina, ka Jūsu ierīce saņem regulārus atjauninājumus un ir droša vairāku gadu garumā. Treškārt  - kvalitatīvu aksesuāru piedāvājums, kas atsvaidzina un uzlabo ikviena lietotāja pieredzi - bezvadu austiņas ( https://220.lv/lv/datortehnika/datoru-aksesuari/austinas/f/all/bezvadu-austinas ), telefona vāciņi un bezvadu lādētāji.