FinTech Latvija Asociācija (turpmāk – FLA) ir noslēgusi sadarbības līgumu ar AS Magnetiq Bank (turpmāk – banka), kas fokusējas FinTech uzņēmumu apkalpošanā, piedāvājot bankas infrastruktūru biznesa attīstībai. Šī ir pirmā šāda veida vienošanās, ko FinTech nozari pārstāvoša organizācija noslēgusi ar Latvijas komercbanku. 

Magnetiq Bank pievienošanās FLA ir nozīmīgs solis bankas izaugsmē un apstiprina interesi un vēlmi sadarboties ar FinTech uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem. Banka piedāvās asociācijas biedriem bankas pakalpojumu arhitektūru, ļaujot tiem uzsākt un attīstīt savu biznesu “zem viena jumta”, ietaupot laiku un resursus.

Tīna Lūse, FinTech Latvija Asociācijas vadītāja: “FinTech apkalpošanu orientētas bankas ir ļoti svarīgs posms, lai veicinātu jaunu un inovatīvu finanšu pakalpojumu attīstīšanos un līdz ar to arvien lielāku sabiedrības finansiālo iekļautību un arī finanšu pratību.”

Antons Kononovs, Magnetiq Bank valdes priekšsēdētāja p.i., komentē: “Esam gandarīti, ka Magnetiq Bank kļuvusi par pirmo banku, kas pievienojusies FinTech Latvija Asociācijai! Šis nozīmīgais solis apliecina bankas apņēmību stiprināt sadarbību ar FinTech nozari un veicināt inovācijas Latvijas finanšu sektorā. Esam pārliecināti, ka sadarbība starp  banku un finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem ir būtiska nozares izaugsmei, un tā sniegs mums lieliskas iespējas dalīties pieredzē, veicināt sadarbību un kopīgi radīt jaunus, inovatīvus risinājumus klientiem. Magnetiq Bank aktīvi sadarbosies ar FLA, lai veicinātu inovācijas un izstrādātu jaunus finanšu risinājumus, kas atbilstu augošajām klientu vajadzībām.”

Edgars Valmers, Magnetiq Bank valdes loceklis. Tīna Lūse, FinTech Latvija Asociācijas vadītāja. Antons Kononovs, Magnetiq Bank valdes priekšsēdētāja p.i

Par Magnetiq Bank

AS Magnetiq Bank ir Latvijas banka, kuras stratēģija ir vērsta uz FinTech, jaunuzņēmumu un e-komercijas pakalpojumu sniedzēju vajadzībām, piedāvājot tiem bankas infrastruktūru, segregētos kontus, maksājumu risinājumus to biznesa izaugsmei. Bankas mērķis ir veicināt jaunuzņēmumu un e-komercijas sektora attīstību, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas un nodrošinot izcilu klientu apkalpošanu. Banka ir Signet Bank grupas uzņēmums un tās vienīgais akcionārs ir Signet Bank AS – Latvijas vadošā investīciju banka, kas fokusējas uz vietējo uzņēmēju un tiem piederošo uzņēmumu finansēšanu un investīciju piesaisti.

Par FLA

FLA ir nevalstiska organizācija, kas apvieno nebanku sektora un finanšu tehnoloģijās balstītu finanšu pakalpojumu sniedzējus, lai nodrošinātu to interešu pārstāvību un īstenošanu nacionālā un starptautiskā līmenī, veicinot Latvijas finanšu sektora ilgtspējīgu attīstību un izaugsmi.

Asociācijas misija ir veidot uzticamu, atbildīgu un uz ilgtermiņa sadarbību vērstu nozares praksi, ko pozitīvi vērtē patērētāji un tirgu uzraugošās institūcijas, vienlaikus respektējot finanšu tehnoloģiju uzņēmumu un nebanku sektora pakalpojumu sniedzēju sniegtās iespējas ekonomikas izaugsmē.