Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos iestādes 80.dzimšanas dienai veltīts iestudējums

Latvijas Leļļu teātrī 2.oktobrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Leģendārā izrāde", atzīmējot teātra 80.dzimšanas dienu, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa.

Muzikāli izklaidējošo stāstu uz skatuves iedzīvinājuši režisori Vija Blūzma un Edgars Kaufelds, kuri turpinājuši režisores Tīnas Hercbergas darbu leļļu teātra valodas daudzveidošanā un attīstīšanā. Dramaturģe Ance Muižniece, izzinot Latvijas Leļļu teātra vēsturi un Hercbergas radošo mantojumu, ir radījusi stāstu, kas ne tikai atklāšot teātra vēsturi, bet arī iedziļināsies leļļu pasaules būtībā un šī teātra aktieru darba specifikā.

Teātra pārstāve norāda, ka iestudējums "Leģendārā izrāde" veidots kā cieņas apliecinājums gan panākumus sasniegušajai 1967.gada izrādei "Interlellis-67", gan tās režisorei un leļļu teātra leģendai Hercbergai. Viens no izrādes režisoriem Edgars uzsver, ka jaunā izrāde ir par aktieri leļļu teātrī, aktiera darbu leļļu teātrī, par Hercbergu un viņas milzīgo ieguldījumu.

Par iestudējuma "Interlellis - 67" muzikālo daļu rūpējās maestro Raimonds Pauls, šodien par iestudējuma "Leģendārā izrāde" - Juris Vaivods, kurš jau zināmajām melodijām piešķirs jaunu skanējumu. Izrādes lelles, kostīmus un scenogrāfiju veidojusi māksliniece Pamela Butāne, leļļu radīšanai izmantojot Pāvila Šenhofa atstāto mantojumu.

Izrādes gaismu māksliniece ir Luīze Annija Rumpe. Iestudējumā piedalās Santa Didžus, Lilija Sūna un Dace Vītola, Anna Klišāne, Agris Krapivņickis un Matīss Millers.

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt