Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Valsts prezidenta runa ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 21.septembrī. Tāpat ANO Ģenerālās asamblejas laikā notiks arī trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu un Polijas prezidentu Andžeju Dudu.

Valsts prezidentam paredzētas vairākas divpusējas tikšanās, tai skaitā ar Šrilankas prezidentu Gotabaju Radžapaksu, Gruzijas premjerministru Irakliju Garibašvili un citiem līderiem. Levits piedalīsies arī domnīcas "Atlantijas padome" rīkotā sanāksmē par Trīs jūru iniciatīvu.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēs ASV Mičiganas štatu. Levits Mičiganas Universitātē diskutēs ar studentiem un mācībspēkiem par Eiropas Savienības (ES) globālo ietekmi. Valsts prezidents viesosies Mičiganas Nacionālajā gvardē un godinās kritušo karavīru piemiņu, kā arī tiksies ar Mičiganas gubernatori Grečenu Vitmeru. Tāpat Levits tiksies ar latviešu kopienām Ņūdžersijā un Detroitā.

Levitu vizītē ASV pavadīs dzīvesbiedre Andra Levite. Prezidenta kundzei paredzēta tikšanās ar ASV dzīvojošajiem tautiešiem - medicīnas, zinātnes, izglītības darbiniekiem, kā arī ANO dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas organizācijas pārstāvēm.

Savukārt ārlietu ministram Rinkēvičam ASV vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem, Latvijas vēstniecības ASV darbiniekiem un amerikāņu ebreju organizāciju pārstāvjiem.

Tāpat Rinkēvičs tiksies ar ANO Ģenerālās asamblejas prezidentu, Maldīvijas ārlietu ministru Abdullu Shahidu, Austrālijas ārlietu ministri Merisu Peinu, Austrumtimoras ārlietu un sadarbības ministri Adaljizu Magno, Vidusjūras savienības ģenerālsekretāru Naseru Kameru, Argentīnas ārlietu ministru Felipi Sola, Gajānas ārlietu ministru Hjū Todu.

Paredzēts, ka pirmdien notiks Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru tikšanās, kur piedalīsies arī Latvijas ārlietu ministrs. Rinkēvičs apmeklēs ANO Ģenerālās asamblejas 76.sesijas atklāšanas pasākumu un tiksies arī ar Kongo ārlietu ministru, Santome un Prinsipi ārlietu ministri, Hondurasas ārlietu ministru, Kosovas ārlietu ministru, Ēģiptes ārlietu ministru, Lihtenšteinas ārlietu ministri un Serbijas ārlietu ministru.

Saturs turpināsies pēc reklāmas