"Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm tika sniegti lieli fiskālie stimuli, kas valstīm deva lielas elastības iespējas. Tika iedarbināti vairāki atbalsta instrumenti gan darbaspēka stimulēšanai, gan garantiju fondiem," teica Dombrovskis. 

Viņš uzsvēra, ka patlaban jau ir sākta ES Atveseļošanas plāna īstenošana, un tas nozīmē ne tikai atbildi uz krīzi, lai atgrieztos pirmskrīzes situācijā, bet fiskālo stimulu izmantošanu, lai dalībvalstis īstenotu pāreju uz zaļo ekonomiku, stimulētu izaugsmi un ilgtspēju. 

Tāpat Dombrovskis uzsvēra, ka ES bija labāk gatava šai krīzei salīdzinājumā ar iepriekšējo, turklāt bankas patlaban ir nevis problēmas, bet atveseļošanās daļa. 

Kā galvenos šī brīža izaicinājumus Dombrovskis atzīmēja gan ES Atveseļošanās plāna īstenošanu, gan nākamā perioda daudzgadu ES budžeta īstenošanu. 

"Jādomā ne tikai par papildu finansējumu, bet arī par strukturālām reformām. Ir jādomā par fiskālās ilgtspējas riskiem, izejot no krīzes. Patlaban esam ar augstiem parāda līmeņiem, tāpēc atlabšanu nāksies sabalansēt ar ilgtspēju," sacīja Dombrovskis.