Vasara — laiks saulei, jūrai, ziediem, atpūtai un, protams, ceļojumiem. Nav svarīgi — paredzami tāli vai tuvi ceļi, piemēram, uz vasarnīcu vai nezināmām zemēm. Piekrītiet, katram gribas, lai šie ceļojumi būtu patīkami visādā ziņā...


Šūpo, šūpo, šūpo…

Nespēks spēj sabojāt jebkuru braucienu, īpaši, ja tas ir sliktas dūšas sindroms. Tautā tā sauktā jūras slimība, bet zinātniski — kinetoze (no grieķu vārda kinesis — «kustība»).

Pēc statistikas datiem šodien no nelabuma sindroma cieš katrs trešais planētas cilvēks. Vieniem kļūst slikti autobusā uz līdzenas vietas, citi neciešami jūtas aviolainerī, trešie nevar izturēt šūpošanu jūrā...

Tā nav slimība, bet vienkārši organisma īpatnība, saistīta ar vestibulārā aparāta paaugstinātu jutīgumu.

Lieta tāda, ka smadzenes transporta kustības laikā saņem divējādu pretrunīgu informāciju: acis redz vienu, bet ķermenis sajūt citu. Vājš vestibulārais aparāts reaģē uz to ar sliktas dūšas parādīšanos, vājumu, vemšanu.

Laimīgu ceļu vai Bon Voyage!

Jūras slimība ir pieminēta vēl Hipokrāta darbos, datētos V gadsimtā p.m.ē. Senajos laikos ar šo likstu mācēja cīnīties aziātu jūrnieki. Pie pirmajām šūpošanas pazīmēm viņi košļāja ingvera sakni, un nekāds jūras brauciens viņus vairs nebiedēja.

XX gadsimta 90. gados Amerikas Zinātniski pētnieciskās fitoterapijas laboratorijas zinātnieki Soltleiksitijā nolēma pārbaudīt šīs senās dziedniecības iedarbību un veica eksperimentu ar 50 brīvprātīgajiem, kas cieta no sliktas dūšas sindroma. Izrādījās, ka efektivitātes ziņā ingvera sakne pārspēj farmakoloģiskos pre-parātus pret sliktu dūšu.

Atšķirībā no ķīmiskajiem preparātiem ingvers neizsauc nekādus blakus efektus — sausumu mutē, miegainību, asinsspiediena krišanos. Mūsdienīgais līdzeklis Bon Voyage satur ingveru, kas nozīmē, ka tas spēj padarīt jūsu ceļojumu bez problēmām, atbrīvot jūs no nepatīkamām sajūtām
ceļā.

 

Brīvajiem radikāļiem — nē!

 

Turklāt sabojāt ceļojumu un atpūtu var ne tikai šūpošana, bet arī jebkāds nespēks. Pavadīt atvaļinājumu viesnīcā klepojot un šķaudot, kad visi apkārt plunčājas jūrā, — neko tādu pat ienaidniekam nenovēlēsi!

Taču bieži tieši tā gadās, kad mēs spēji ienirstam no drēgnā Baltijas pavasara pašā vasaras svelmē.

Ar šīm slodzēm tikt galā būs vienkārši, ja jūsu organisms sagatavots kaujas gatavībā, tajā ir pietiekami daudz vitamīna C. Šis vitamīns palīdz mums palikt veseliem, neitralizē brīvos radikāļus — toksiskās

molekulas, kuras organisms izstrādā, kad mēs tiekam pakļauti saules staru, ozona, tabakas utt. iedarbībai.
Ja pietiekamā daudzumā nelietojam vitamīnu C, brīvie radikāļi spēj pilnībā bojāt mūsu organismu.

 

Acerola — vitamīnu rekordists…

 

Kā jūs domājat, kur ir visvairāk vitamīna C? Citronā? Apelsīnā? Neuzminējāt! Pareizā atbilde: acerolā (tropiskajā ķirsī, kas aug Barbadosā). Vitamīna C acerolā ne tikai ir daudz, bet mežonīgi daudz: no 1 līdz 4,5 g 100 gramos svaigu ogu. Tas ir 32 reizes vairāk nekā apelsīnā un 40 reizes vairāk nekā citronā!
Bioloģiski aktīvais komplekss Acerola Sweet  izgatavots no acerolas augļiem — dabīgā vitamīna C avots. Lietojot Acerola Sweet regulāri, jūs vienmēr būsiet mundri un spējīgi pretoties jebkādām klimatiskajām pārmaiņām.

Šis vitamīnu komplekss ir neaizvietojams ceļojuma laikā. Arī vitamīnu garša ir ļoti patīkama. Varbūt tieši tādai ir jābūt veselības garšai?

Bon Voyage un Acerola Sweet radīti no dabīgiem komponentiem – bez glutēna,bez rauga,bez laktozes. Visas to sastāvdaļas – kvalitatīvas ,dabīgas un laika pārbaudītas.Piemērots veģetāriešiem un vegāniem.


Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Par uztura bagātinātāju lietošanas nepieciešamību jākonsultējas ar ģimenes ārstu.