Kā pareizi izvēlēties ārdurvis: šīs svarīgās lietas smalkumus skaidro ViTroBalt speciālists.

– Izvēloties metāla durvis, uzmanība noteikti ir jāpievērš, lūk, kam:

  1. Nozīmīgākais konstrukcijas elements ir durvju vērtne. Tās ražošanai izmanto divu veidu lokšņu tēraudu:

Karstā velmējuma – zem dekoratīvā pārklājuma nav redzams tumšas krāsas materiāls. Šāds tērauds ir lēts, bet tā izturība pret koroziju ir zema.

Aukstā velmējuma – materiāls ir dārgāks, bet tā ekspluatācijas īpašības ir labākas.

  1. Uz durvju rāmi arī ir attiecināms stiprības faktors. Ideālā gadījumā tas ir izgatavots no profilētas caurules un tam ir tikai viena šuve. Jo mazāk rāmim ir metinājuma šuvju, jo lielāks ir tā izturīgums un nodilumizturība.
  2. Siltuma un skaņas izolācija nodrošina jūsu komfortu. Tās dažādos veidos uzlabo durvju bloku īpašības.

Blīves ap durvju perimetru novērš aukstā gaisa un trokšņa iekļūšanu iekšpusē. Tās hermetizē visus savienojumus. Par visuzticamāko joprojām uzskata gumijas blīvējumu, kas ir izturīgs pret ārēju iedarbību.

Izolācijas materiāli, kas novietoti durvju vērtnes tukšumos. Šiem nolūkiem lieto minerālvati un putuplastu. Jo labāks izolācijas materiāls, jo lielāka iespēja, ka durvīs nebūs spraugu, pa kurām iekļūst aukstums.

Dekoratīvie paneļi. Visbiežāk tos montē iekšpusē, tie palīdz novērst skaņu vibrācijas un paaugstina siltumizolāciju.

  1. Pievērsiet uzmanību tērauda loksnes biezumam! Optimālais parametrs ir 1,5–2 mm. Lielākā daļa ražotāju tērauda loksnes izmanto tikai ārpuses apdarei. Uzticamākas ir tādas metāla durvis, kurām ir divas tērauda loksnes– ārpusē un iekšpusē.

Pievērsiet uzmanību zonai ap slēdzeni! Tieši tai nākas izturēt maksimālo slodzi ielaušanās vai atvēršanas laikā. Lai palielinātu šīs zonas izturību, kompetents ražotājs izmanto bruņu plāksni vai augstas izturības tērauda loksni.

  1. Slēdzene (vai slēdzenes) ir galvenais mājas ieejas drošības sistēmas elements, tāpēc uz tās rēķina noteikti nevajadzētu taupīt. Jo uzticamāka ir tās konstrukcija, jo grūtāk būs zagļiem iekļūt mājā.

(!) Maksimālam aizsardzības līmenim ieteicams uzstādīt divu veidu slēdzenes ar dažādiem darbības principiem. Piemēram, suvaldu jeb seifa tipa un cilindrisko slēdzeni 25–35 cm attālumā vienu no otras.

  1. Šķērsvirziena stingrības elementi jeb stingrības ribas (labāk, ja tie ir tērauda un skaitā četri). Ja tie ir uz durvīm, tas palielinās konstrukcijas izturību.
  2. Pēdējais padoms: izvēlieties uzticamus ražošanas uzņēmumus, kuri būvniecības tirgū strādā vairāk nekā vienu gadu un kuriem ir laba reputācija.

Vienmēr būs bonuss, ja šādam uzņēmumam ir sava ražotne, piemēram, mums tā ļauj saglabāt pēc iespējas pievilcīgākas cenas. Tātad pie mums var pasūtīt metāla durvis, sākot no 295 eiro. Vienlaikus mēs izgatavojam durvis jebkurai ailei, vienmēr var izvēlēties apdares materiālu un furnitūru.

Mūsu uzņēmums piedāvā pasūtīt metāla durvis gan internetā, gan tieši mūsu salonā Rīgā, Vienības gatvē 78– 2, kur klients var apskatīt paraugus un izvēlēties.

Zvaniet, pasūtiet +371 27049629!

https://vtb.lv/