Mājas virtuve
RU Trešdiena, 23. Oktobris Rīt: Daina, Dainida, Dainis

Victoria’s Secret eņģeļi atgriežas. Ar ko nav apmierināti kritiķi?

Krāšņais Victoria's Secret apakšveļas šovs pēc sešu gadu pārtraukuma ir atgriezies uz mēles, pulcējot pasaules vadošās modeles un populārākos estrādes zvaigznes. Taču par triumfālu šo atgriešanos nosaukt ir grūti.

Ikgadējais Victoria's Secret šovs norisinājās no 1995. līdz 2018. gadam, kad tā veidotāji bija spiesti paņemt pauzi: translāciju reitingi strauji ruka, un zīmola īpašnieki regulāri tika apsūdzēti seksismā, neatbilstībā laikmeta garam un nepietiekami reprezentatīvā modeļu izlases veidošanā.

50 gadus vecā Keita Mosa debitēja uz VS modes skates, tērpusies melnā mežģīņu kleitā ar tādas pašas krāsas eņģeļa spārniem aiz muguras.

Šova organizators Edvards Razeks neslēpa savus uzskatus, kuri kādā brīdī pārstāja iekļauties politkorektuma rāmjos.

“Vai nevajadzētu palaist uz skatuves transseksuāļus?” Nē, es domāju, ka nē,” 2018. gada intervijā Razeks atbildēja saviem kritiķiem. “Kāpēc nē? Tāpēc, ka mūsu šovs ir fantāzija. Tas ir 42 minūšu izklaides šovs. Tas ir tas, kas tas ir.”

“2000. gadā mēs mēģinājām veidot speciālizlaidumu, kurā piedalītos arī lielo izmēru modeles. Taču šis projekts nevienam nebija interesants,” apgalvoja šova veidotājs. “Un tā tas joprojām.”

Kritiķi šo interviju nopēla. Razeks tika apsūdzēts “uzmākšanās un mizogīnijas kultūras radīšanā”, kā rezultātā viņam drīzumā nācās atkāpties no amata.

Pēc sešiem gadiem šovs atgriezās atjaunotā veidolā. Skate notika Ņujorkā, kur 50 gadus vecā supermodele Keita Mosa debitēja kā Victoria's Secret modele kopā ar savu 22 gadus veco meitu Lilu.

Šova organizatori solīja ņemt vērā kritiķu komentārus – un jo īpaši apliecināja, ka uz skatuves būs redzamas visdažādāko izmēru modeles.

Ešlija Grehema, pasaulē slavenākā plus-size modele, pirmo reizi piedalījās VS šovā.

Šova veidotāju pūles nepalika nepamanītas, taču nevar teikt, ka kritiķi bija sajūsmā par paveikto darbu.

“Victoria's Secret šovs ir atgriezies. Un, jāsaka, ka pilnīgi veltīgi,” liecina laikraksta New York Times recenzijas virsraksts. “Neskatoties uz visiem spārniem, supermodelēm un (dziedātājas) Šēras uzstāšanos, atpakaļceļa nav.”

“Nepietiek izvest uz skatuves kaut kādus cilvēkus [piemēram, plus-size],” par šo tēmu raksta Vogue Business, ”jo tad šiem cilvēkiem būtu jākļūst par aktīvistiem un jārunā citu vārdā, un tas nešķiet gluži godīgi - galu galā viņi nav iemesls sabiedrības viedokļa polarizēšanai.

“Vēstījums ir tāds, ka ķermeņa skaistums un funkcionalitāte nekādā ziņā nav atkarīga no izmēra. Un tieši šai dzīvi apliecinošai domai būtu ir tas, kam būtu jācaurvij šis šovs.”

“To, cik lielā mērā šova atgriešanās ir veicinājusi zīmola tēla atdzīvināšanu, ir grūti novērtēt,” pārdomās dalās refinery29. “Taču ir grūti pārvērtēt to, kādu ietekmi ir atstājusi tik pārsteidzoša un iespaidīga cilvēku parādīšanās uz podiuma, kurus vēl nesen tur pat nebija iespējams iedomāties.”

Pēc dažām aplēsēm interese par Victoria's Secret zīmolu kopš šova ir palielinājusies par aptuveni 13 procentiem.

“Lai izveidotu lielisku šovu, vispirms ir vajadzīga lieliska mode,” atgādina Telegraph. “Un sievietes ar infantiliem eņģeļa spārniem, nedaudz piesegtas ar bārkstīm un ādas siksniņām šodien izskatās ne tik daudz kā modes dizaineru izdomas triumfs, cik kā atgriešanās pagātne.”

“Un neatkarīgi no tā, cik daudz par visaugstākās raudzes zvaigžņu ir uz skates, šis šovs joprojām ir stringu un spīdumiņiem izšūtu krūšturu skaistumkonkurss, kurš ir piedzīvojis arī labākus laikus.”

Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde
Notiek ielāde

Pašvaldība: NĪN maksājumi Rīgā nākamgad nepieaugs

22/1
Lasīt