Tūroperatora "Novatours" pārdošanas nodaļas vadītāja Sanda Roze sacīja, ka šī gada vasaras saulgrieži ir sagādājuši daudz brīvdienu, kas daudzus ceļotājus motivē garākām brīvdienām ārvalstīs, un šobrīd piedāvājumi ir jau gandrīz pilnībā izpārdoti - tie iegādāti gan laicīgi iepriekš, gan pēdējā brīža piedāvājumu ietvaros.

"Novatours" galvenokārt piedāvā ceļojumus septiņām naktīm, kas arī ir pieprasītākā atpūta, tomēr dažiem galamērķiem iespējami ceļojumi arī uz trim, četrām vai piecām naktīm.

Roze norādīja, ka nedēļu ilgā atpūta, lielākoties, tiek plānota jau laicīgi iepriekš, tomēr ceļojumā ir iespējams doties arī noķerot kādu pēdējā brīža piedāvājumu, kas ir laba iespēja tiem, kam nav iespēju paņemt nedēļu vai divu nedēļu garu atvaļinājumu vai pēkšņi nav plānu svētku laikam, vai vienkārši gribas pamainīt ierasto.

"Latvijā jūnijs ne vienmēr lutina ar vasarīgu laiku, un šis gads arī to ir pierādījis, tāpēc "Novatours" šajā laikā piedāvā ceļojumu galamērķus, kur vasarīgs laiks ir garantēts - saulgriežu ceļojumu favorīts ir Turcijas reģions Antālija, aiz tā ierindojas Melnkalne, savukārt tai seko Grieķijas salas Roda un Krēta, un turpat vien tuvumā ir arī rožu valsts Bulgārija," sacīja Roze.

Tūroperatora "Join Up Baltic" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka tuvojoties Līgo svētkiem rezervāciju skaits ir ievērojami palielinājies, un uzņēmuma piedāvātie ceļojumi tiek izpirkti ļoti ātri - ceļojumi Līgo svētku brīvdienām izpirkti un rezervēti jau nedēļu pirms svētkiem.

Vienlaikus tūroperatora pārstāvji norādīja, ka ceļojumu pieprasījums strauji aug, un uzņēmuma dati liecina, ka pašlaik rezervēti divas līdz trīs reizes vairāk ceļojumu nekā parasti.

Populārākais "Join Up Baltic" galamērķis ir Turcija, taču arvien vairāk cilvēku dodas arī uz Grieķiju, Bulgāriju, Spāniju, Itāliju un Horvātiju - visi galamērķi, kas zināmi ar mierīgu, relaksējošu atpūtu un saulainām pludmalēm, kļūst arvien populārāki, sacīja "Join Up Baltic" pārstāvji.

Latvijas SIA "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts "Novaturas".

Saturs turpināsies pēc reklāmas

SIA "Join Up Baltic" reģistrēta 2021.gada oktobrī, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 50 000 eiro, un kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ukrainas kompānija "Join Up!", savukārt patiesie labuma guvēji ir Ukrainas pilsoņi Oleksands Alba un Jurijs Alba.