Kādas procedūras kūrortā ir iekļautas ārstniecības un rehabilitācijas topos. Var doties uz kūrortu tikai uz pāris dienām, lai aizbēgtu no ikdienas, vai veselu mēnesi pavadīt minerālūdens baseinā ar lavandām. 

Interesanti, ka pavasara atveseļošanas programmas ar ārstniecības komponentu tagad piedāvā ar atlaidēm, kas ir spēkā vasarā un līdz gada beigām. Būtiski, ka Druskininkos ir izveidota infrastruktūra, lai vienlaikus varētu strādāt attālināti un ārstēties.

Programmas parasti iedalās mini, midi un maksi un ilgst no trim dienām līdz trim nedēļām. Vidējais atveseļošanās laiks ir 7–8 dienas. Skatiet, kādas pamatprocedūras tās ietver!

Veiciet «Veselības apli», atsvaidzinošu sprintu īsajā distancē!

«Veselības aplis» Druskininku kūrortā ilgst 2,5–3 stundas. Atveseļošanas kompleksā ietilpst: tvaika pirts (10 min.); uzturēšanās baseinā ar minerālūdeni (20 min.); tvaika vai sausā pirts (15 min.); atpūta baseinā ar minerālūdeni (20 min.); ārstniecisko dūņu aplikācijas (15 min.); ārstnieciskās dušas – horizontālās, cirkulārās, augšupejošās (20 min.); sāls vanna (20 min.); ķermeņa skrubis (10 min.); atpūta un tēja (20 min.). Maksa ir 30 eiro vai, pasūtot arī 30 minūšu ilgu muguras masāžu, 48 eiro.

«Sveiks, pavasari»! Ko var iespēt 3 dienās

Lielākajā daļā īso atveseļošanas programmu trim vai četrām dienām Druskininkos ir iekļautas masāžas, fizkultūra un ārstnieciskā vingrošana, sāls istaba, krāsu terapija un aromterapija, ārstnieciskās un relaksējošās vannas (sākot ar dzirkstošu minerālūdeni un beidzot ar dūņām, ārstniecības augu ekstraktiem un eksotiskām procedūrām). inhalācijas un obligātas ārsta konsultācijas. Vidēji 4–6 procedūras dienā.

Programma «Sveiks pavasari» sanatorijā «Egle» ir tipisks šāda piedāvājuma piemērs – ar nakšņošanu, ēdināšanu, peldbaseinu un pirts apmeklējumiem. Līdzīgus atveseļošanās kompleksus var atrast arī citās kūrorta sanatorijās, to izmaksas vienai personai ir, sākot no 70 eiro dienā.

Programma «Sveiks pavasari» ir paredzēta vismaz 3 naktīm un ietver 12 procedūras. Tās izraksta ārsts, ņemot vērā klienta veselības stāvokli. Kas ir iekļauts kompleksā? Kūdras dūņu aplikācijas. Ārstnieciskā minerālūdens burbuļvanna. Ārstnieciskā vanna: minerālūdens un pērļu vanna ar priežu skuju ekstraktu. Ārstnieciskās masāžas: zemūdens masāža, limfodrenāžas masāža un sausā masāža vannā. Ārstnieciskā vingrošana grupā: nūjošana, ārstnieciskā vingrošana ūdenī vai vertikālajā vannā, ārstnieciskā vingrošana trenažieru zālē. Skābekļa terapija. Skābekļa un drogu kokteilis.

«Elpo dziļāk», individuāla programma pēc kovida

Kā noteikt, ka kovida sekas joprojām traucē pilnvērtīgi dzīvot un elpot? Galvenie simptomi: nogurums, muskuļu vājums, elpošanas mazspēja, locītavu sāpes, atmiņas problēmas, trauksme, depresija.

Druskininkos visas rehabilitācijas programmas pēc kovida ārsts nozīmē individuāli, lai varētu ne vien uzlabot veselību, bet tās turpināt arī mājās un nostiprināt rezultātus. Šādu programmu cena ir, sākot no 580 eiro.

Programma «Elpo dziļāk», uzturoties «Upa medical spa», ir paredzēta 7–8 naktīm – tā ir individuāla ārstniecības un atveseļošanas programma ikvienam, kurš vēlas panākt noturīgu veselības uzlabošanos pēc slimības. Izmantojot par piemēru pamatprocedūru kompleksu, var noskaidrot, ko ar nelielām atšķirībām piedāvā citas Druskininku sanatorijas un medicīnas centri.

Programmā ietilpst: ārstnieciskā masāža (20 min.), galvas un kakla masāža (20 min.), muguras masāža ar medu (20 min.), ārstnieciskās vannas pēc izvēles (ar priežu skuju ekstraktu, ar citronmētru ekstraktu, ūdensaugiem, balto terpentīnu, jodu un bromu), aplikācijas ar ēteriskajām eļļām un priežu skuju ekstraktu piesātinātu jūras sāli, individuālā kineziterapija. Kineziterapija grupā elpošanas sistēmas orgānu slimīgu gadījumā; binaurālā relaksācija, katrā ausī ievadot dažādu frekvenču skaņas; audiovizuālā relaksācija; sāls istaba; inhalācijas (ar priežu un lavandas eļļām, minerālūdeni, propolisu, kliņģerītēm); fizioterapija/skābekļa terapija.

Citos priekšlikumos, piemēram, «Dainavā», skābekļa terapijā ir pieejamas inhalācijas ar medikamentiem. Savukārt Druskininku «Amberton Green SPA»  piedāvā «Hypoxico» — telpu, kurā var ieelpot augstkalnu gaisu. Sanatorijā «Egle» ir īpašs aparāts «RespiCare», kurš palielina krūškurvja elpošanas kustību amplitūdu un plaušu dzīvības tilpumu.

Nedēļas laikā hipnozes iespaidā «Tievējam koordinātu sistēmā»

Notievēt līdz vasarai – šādas sapņu programmas Druskininkos ir izstrādājušas vairākas sanatorijas. To vidū ir neparasts priekšlikums, kuru piedāvā Druskininku «Amberton Green SPA» psihoterapeite Olga Hitrova – «Tievējam koordinātu sistēmā». Olga Hitrova ir grāmatas «Tavu emociju garša» autore, veselīga uztura konsultante, hipnoterapeite, EMDR terapeite.

Kurss paredzēts nedēļai jeb 7 naktīm 5 zvaigžņu viesnīcā, un maksā, sākot no 1972 eiro, grupā ir ne vairāk par 4 cilvēkiem.

Programmā: ēdināšana atbilstoši detoksikācijas programmai; hipnoze (grupā) par tēmām – uzturs, svara korekcija un atbrīvošanās no emocionālajām blokādēm; individuālā fiziskā slodze; jaunu akcentu noteikšana uzturā; bada sajūtu kontrolēšana; atbrīvošanās no nevēlamiem ieradumiem (atkarība no saldumiem, pārēšanās) + nodarbības viedajos trenažieros ar paplašinātu realitāti, kas modelē figūru un spēju elpot Alpu augstkalnu gaisu (Hypoxico).

«Pavasara detoksikācija» – no turku pirts līdz cīniņam ar holesterīnu

Detoksikācijas programmas tiek veidotas, lai izvadītu no organisma toksīnus, stiprinātu ķermeni un ādu, mazinātu fizisko un emocionālo nogurumu; uzlabotu vitalitāti un darbaspējas. Un, protams, tas viss palīdz zaudēt svaru.

Detoksikācijas kompleksos, un tā ir to īpatnība, ir iekļauta diagnostika: bioķīmiskās asins analīzes (glikozes daudzuma noteikšana asinīs, kopējā holesterīna un tā frakciju noteikšana); sirds un asinsvadu sistēmas stāvokļa novērtējums (konkrēti elektrokardiogramma, veloergometrija).

Sanatorijā «Draugystė» detoksikācijas programma ietver svara kontroli un ir paredzēta 7 dienām. Cena – sākot no 700 eiro, tajā līdzās izmitināšanai, diētiskajai ēdināšanai un izmeklējumiem ietvertas ikdienas procedūras: 20 minūšu ilgas zemūdens masāžas, pusotru stundu ilgas turku pirtis, džakuzi un baseins ar minerālūdeni. Dzeršanai tiks piedāvāts minerālūdeni un žultsdzinēja tēja ar medu, kokteiļi gremošanas veicināšanai. Nedēļas laikā ir pieejama tvaika pirts ar aromātisku augu ekstraktiem, kā arī sausa gaisa vannas. Būs divas dziļās zarnu tīrīšanas procedūras (hidrokolonoterapija). Iekļautas 20 minūšu ilgas relaksācijas procedūras un ķermeņa masāža, kā arī fiziskie vingrinājumi divas reizes dienā (riteņbraukšana, nūjošana vai skrejceļš).

Top 5 programmas ar ārstniecisku efektu ietver tipiskus un neparastus pavasara piedāvājumus Druskininku kūrortā.

Plašāka informācija par visām programmām un atlaidēm atrodama informācijas centra mājaslapā: https://druskininkai.lt/ru