"Visās industrijās prasības pēc arvien lielāka datu apjoma pieaug, tādēļ spēja arvien ātrāk un drošāk pārraidīt datus kļūst arvien būtiskāka ikdienas efektivitātei un elastībai. Jau šobrīd Latvijas ģimenēs internetam ir pieslēgtas vidēji četras ierīces, un šis rādītājs ar katru gadu aug, tāpat kā pieaug video apjoms un kvalitātes prasības un citu lietoto datu apjoms. Tādēļ 10 gigabitu sekundē (Gbit/s) ir jaunais standarts, uz ko kopīgi tiekties," pauda Tatarčuks.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) uzsvēra, ka tehnoloģiju attīstības, interneta un mobilo tīklu izmantošanas apjoma pieaugums ir digitālās izaugsmes neatņemama sastāvdaļa.

"Šī jaudīgā interneta ienākšana Latvijā ir liels solis uz priekšu elektronisko sakaru infrastruktūras attīstībā, un esmu pārliecināts, ka tādu priekšā vēl daudz. Arī viena no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas īstenotajām valsts digitālās transformācijas prioritātēm ir darbs pie kvalitatīva un nepārtraukta interneta pārklājuma un pieejamības nodrošināšanas neatkarīgi no tā, vai atrodies pilsētā, ciemā vai pārvietojies pa kādu no Latvijas autoceļiem," teica Plešs.

Jau vēstīts, ka "Tet" un Salienas attīstītāja noslēgtā vienošanās paredz ar valstī jaudīgāko optisko internetu nodrošināt vairākas privātās mājas Salienā.

Tāpat ziņots, ka 2020.gadā "Tet" strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro. Savukārt "Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij "Possessor" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. Kopumā 450 hektāru platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projekta attīstītājs un pārvaldītājs ir "Saliena Group", kura apvieno aptuveni 20 uzņēmumus. Lielākajai daļai no tiem patiesais labuma guvējs ir Bahamu salās dzīvojošais Lielbritānijas pilsonis Igors Vozjakovs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas