22 gadus vecais olimpisko spēļu debitants Suharevs raušanā pacēla 163 kilogramus, bet grūšanā 195 kilogramus. Summā tika pacelti 358 kilogrami.

Suharevam sākuma svars raušanā sākumā bija norādīts 154 kilogrami, bet vēlāk tika nomainīts uz 158 kilogramiem. Sasteigts mēģinājums, kā dēļ neizdevās pacelt stieni līdz galam.

Arī atkārtoto mēģinājumu latvietis izpildīja nepacietīgi, tomēr stieni izdevās pacelt. Trešajam mēģinājumam tiek pieteikti 163 kilogrami jeb svars jauna Latvijas rekorda robežās un Suharevs ar to tika galā veiksmīgi. Pēc raušanas latvietis bija piektais.

Grūšanu Suharevs sāka ar 190 kilogramiem, nedaudz cenšoties atrast balansu, svaru izdevās pacelt. Nākamais svars - 195 kilogrami - arī tika pacelts ar grūtībām. Trešajā piegājienā Suharevs devās pie 198 kilogramu smaga stieņa, kas šoreiz nebija pa spēkam.

Pēc raušanas līderis ar 170 kilogramiem bija ķīnietis Sjaodzjuņs Ļu. Otrā vieta ar paceltiem 165 kilogramiem bija itālim Antonio Picolato, bet trešo vietu ar 164 kilogramiem ieņēma Turkmenistānas svarcēlājs Redžepbajs Redžepovs. Suharevam līdz otrajai pozīcijai bija divi kilogrami.

Grūšanā pa 204 kilogramiem pacēla Ļu un Dominikānas Republikas svarcēlājs Zakarijass Bonats-Mikels, ķīnietim vēlāk jau čempiona statusā netiekot galā ar 210 kilogramiem. Pa 200 kilogramiem pieveica Picolato un amerikānis Herisons Džeimss Maurus. Suharevam grūšanā sestais rezultāts.

Ļu kļuva par čempionu ar summā paceltiem 374 kilogramiem - tā kā šī kategorija debitē olimpiskajā programmā, tas ir jauns olimpiskais rekords. Bonats-Mikels ar 367 kilogramiem bija otrais, bet Picolato ar 365 kilogramiem - trešais.

Šajā svara kategorijā Suharevam bija 12 pretinieki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Aprīļa sākumā Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā Latvijas svarcēlājs ieņēma trešo vietu summā. Tāda paša kaluma godalga viņa kontā arī pirms diviem gadiem Batumi.

Otrs Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks otrdien sacentīsies svara kategorijā līdz 109 kilogramiem.