Līdz ar Covid-19 parādīšanos sabiedriskās vietās ir nepieciešams lietot aizsargmasku. Un ar jauno Delta celmu šādas maskas ir īpaši būtiskas drošībai. Saziņā ar citiem cilvēkiem – it īpaši, ja jūs vai jūsu sarunu biedrs cieš no dzirdes traucējumiem – maskas lietošana var radīt problēmas.

Sejas maska slāpē runu un bloķē svarīgus signālus, kas saistīti ar nolasīšanu no lūpām. Abi šie faktori nodrošina runas izpratni. Pievienojiet tam distances ievērošanu vai grupu video čatus, kam, protams, nav nekā kopēja ar maskām, bet kas tieši ietekmē runas skaidrību un saprotamību. Tādējādi pandēmija ievērojami apgrūtina sarunāšanos ar radiniekiem, draugiem, kolēģiem, kaimiņiem vai pat vietējā veikala kasieri.

Problēma ir atrisināma!

Šīs problēmas atrisina dzirdes aparāti, tie palīdz saklausīt cilvēku ar aizsargmasku. Pēc savas konstrukcijas dzirdes aparāti pastiprina skaņu, un daudzos gadījumos tas ir viss, kas nepieciešams, lai dzirdētu, ko saka jūsu sarunu biedrs maskā. Savukārt mūsdienu dzirdes aparāti spēj palīdzēt vēl labāk!

Modernākās dzirdes tehnoloģijas ir veidotas nevis lai vienkārši pastiprinātu skaņas, bet arī lai risinātu problēmas, kuras izraisa sejas maskas, distances ievērošana un fona trokšņi.

Tehnoloģija Edge Mode, kas ir pieejama tikai Starkey dzirdes aparātos Livio Edge AI, ir pierādījusi savu augsto efektivitāti runas saprotamības problēmu risināšanā. Kā? Ļaujot jums pilnībā izbaudīt mākslīgā intelekta (MI) iespējas.

Vienkāršs dubultais pieskāriens pie dzirdes aparāta aktivizē Edge režīmu, kas skenē vidi, kurā jūs atrodaties, bet pēc tam acumirklī optimizē skaņu, ņemot vērā sejas maskas, attālumu un fona troksni, tādējādi nodrošinot ideālu runas dzirdamību. Režīms Edge ir ne tikai lieliski piemērots masku valkāšanas laikam, bet ērts arī jebkurā citā gadījumā, kad jūs saskaraties ar trokšņainu vai īpaši problemātisku skaņu vidi.

Jaunais režīms «Maska» arī tika īpaši izstrādāts, lai būtu vieglāk dzirdēt cilvēkus maskās. Un šī ir jauna, pielāgojama programma mobilajā lietotnē Thrive, kura kompensē runas dzirdamības zudumu, pastiprinot skaņu attiecīgajā frekvenču skalas daļā.

Ja jums patiešām ir nepieciešams ideāls dzirdes aparāts, vajadzētu izvēlēties uzlādējamus iekšauss dzirdes aparātus Livio Edge AI. Tie, izmantojot režīmu Edge Mode un mūsu patentēto platformu Hearing Reality Pro, ne vien palīdzēs jums labāk dzirdēt, bet arī ir neticami ērti, jo tiek izgatavoti individuāli – atbilstoši jūsu auss ejas atveidojumam – un atrodas ausī, nevis aiz tās, tādējādi nekas netraucēs tos lietot, kad jūs valkājat sejas masku. Starp citu, šie ir vienīgie uzlādējamie iekšauss dzirdes aparāti pasaulē!

Noderīgi padomi, kā lietot aizsargmaskas un dzirdes aparātus

Lai gan lasīšana no lūpām, izmantojot maskas, ir kļuvusi neiespējama un situāciju vēl vairāk pasliktina skaņu slāpēšana, cilvēki ar dzirdes traucējumiem saskaras arī ar lielākām problēmām.

Visizplatītākais sejas masku veids, protams, ir tradicionālā griezuma maska – ar stiprinājumiem aiz ausīm. Tā ir nopietna problēma ikvienam, kurš lieto aizauss dzirdes aparātus, jo, uzliekot vai noņemot masku, cilvēks var pazaudēt savus «palīgus».

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, mēs nolēmām iepazīstināt ar dažām idejām, kuras noderēs, lietojot aizsargmaskas un dzirdes aparātus:

1. Visvienkāršākais risinājums ir lietot masku, kas tiek piestiprināta aiz pakauša, nevis aiz ausīm.

2. Ja varat savākt matus zirgastē, tad aptiniet maskas gumiju ap to.

3. Piešujiet divas pogas katrā pusē lentei, kuru var novietot uz pakauša. Maskas gumijas nostipriniet aiz pogām.

4. Piešujiet divas pogas katrā pusē auduma galvas apsējam un maskas gumijas aizpogājiet uz pogām.

Ja sejas aizsarga lietošanas laikā esat pazaudējis (-jusi) dzirdes aparātu, iesakām:

– Nekrītiet panikā!

– Ja esat Livio, Livio AI vai Livio Edge AI dzirdes aparātu lietotājs, tad varat sava viedtālruņa lietotnē Thrive Hearing izmantot funkciju «Atrast dzirdes aparātu».

Lietotne noteiks jūsu dzirdes aparāta atrašanās vietu un paziņos, vai jūs tam tuvojaties, vai attālināties no tā. Ja savu dzirdes aparātu esat pazaudējuši ārpus telpām un tā akumulators ir izlādējies, jūsu viedtālruņa GPS norādīs, kur dzirdes aparāts ir atradies, kad to lietojāt pēdējo reizi.

– Ja esat citu dzirdes aparātu modeļu lietotājs, nekrītiet panikā! Nesteidzieties un esiet pacietīgs! Mēģiniet detalizēti atcerēties laiku un vietu, kad pēdējo reizi jutāt dzirdes aparātus uz ausīm, tādējādi atsakoties no vietām, kurās nav jāveic meklēšana.

Ja savus dzirdes aparātus nevarējāt atrast, sazinieties ar savu dzirdes veselības aprūpes speciālistu un noskaidrojiet, vai jums ir apdrošināšana pazaudēšanas gadījumā.

Attiecībā uz tehnoloģijām, kuras iegādātas Labākas Dzirdes Centrā, trīs gadus ir spēkā apdrošināšana pazaudēšanas gadījumā – tas paver iespēju iegādāties jaunu dzirdes aparātu ar atlaidi līdz 50 procentiem!

Alternatīvs risinājums, kas ļauj izvairīties no nepatīkamām situācijām, piemēram, dzirdes aparātu nokrišanas vai pazaudēšanas, ir izmēģināt uzlādējamos iekšauss dzirdes aparātus Livio Edge AI.

Šie dzirdes aparāti ir ievietoti dziļi auss kanālā (nevis aiz auss), un sejas aizsargs to lietošanu nepavisam netraucē. Turklāt tie ir aprīkoti ar mūsu jaunāko tehnoloģiju – režīmu «Maska», kas palīdz labāk dzirdēt runu, kad sarunu biedram ir aizsargmaska.

Vairāk par to jūs varat uzzināt interneta vietnē www.dzirdescentrs.lv.

Turklāt šos visjaunākos dzirdes aparātus varat pārbaudīt BEZ MAKSAS! Vienkārši piezvaniet uz Labākas Dzirdes Centru pa tālruni 20550286 vai aizpildiet veidlapu.