Vasarā mēs žēlojamies par saules apdegu-miem, bet rudenī un ziemā – ciešam no saules gaismas trūkuma. Nav noslēpums, ka drūmās ainavas un Latvijas pelēcīgie laikapstākļi ietekmē noska-ņojumu, darbaspējas un, pats galvenais, veselību. Īpaši aktuāli tas ir tagad, aukstajā gada laikā, kad mēs nesaņemam pietiekami daudz D vitamīna.

Kas ir D vitamīns?

D vitamīnu sauc par “saules vitamīnu”. Zinātnieku interese par to pastāvīgi pieaug. Tikai pēdējo 50 gadu laikā vien publicēti vairāk kā 62 000 zinātnisku pētījumu dažā-dās pasaules valstīs, kas veltīti D vitamīna izmantošanai!
Ir zinātniski pierādīts, ka D3 vitamīns efektīvi cīnās ar ļoti daudzām slimībām. D3 vitamīna nepietiekamības dēļ bērniem var attīstīties rahīts, vēlāk var parādīties cukura diabēts, aptaukošanās, auto-imūnās, kā arī sirds un asinsvadu saslimšanas.

Pieaugušajiem D3 vitamīns nepie-ciešams imunitātes stiprināšanai, kaulu un zobu stiprināšanai. Tas aktīvi piedalās endokrīno dziedzeru darbībā, normalizē glikozes līmeni asinīs, samazina sirds slimību, dia-bēta, artrīta risku un ir ļoti noderīgs nervu sistēmas stiprināšanā.

Vecumā dzīve mainās!

Sasniedzot dzīves pilnbriedu, D3 vitamīns ir neaizstājams. Sasniedzot 50 gadu vecumu, daudzi sāk izjust problēmas ar locītavām – attīstās artrīts, osteoporoze, reimatisms, parādās kumpums, pasliktinās zobu un matu stāvoklis.
Kauli vecumdienās kļūst trausli, āda noveco, organisms sāk sliktāk sintezēt vielu, ko iegūst ar saules gaismu. D3 vitamīns atvieglo nove-cošanu – stiprina kaulu un nervu sistēmu, uzlabo asinsvadu, sirds un smadzeņu darbību, aizsargā organismu no visdažādākajām bīsta-majām slimībām.

Sievietēm šis vitamīns ir īpaši svarīgs! Tas palīdz uzlabot vielmaiņu, dedzina taukus un samazina ķermeņa svaru.

Veselības kapsulas

Protams, D vitamīnu var iegūt arī no uztura. Tas atrodams graudaugu produktos, meža sēnēs, olu dzelte-numos, zivīs, liellopu aknās un sojā. Bet iedomājieties, cik kilogramu šo produktu vajadzētu apēst, lai iegūtu nepieciešamo diennakts devu! Daudz vieglāk ir izvēlēties citu variantu – iegūt nepieciešamo D3 vitamīna daudzumu kapsulās.
Vitatabs D-Caps – tas ir viegli sagremojams D3 vitamīns auksta spieduma olīveļļā. Viena neliela, viegli norijama želatīna kapsula Vitatabs D-Caps  satur 50 mkg D3 vitamīna.

Vitatabs D-Caps sastāvs: auksta spieduma olīveļļa, želatīns, glicerīns, holekalciferols. Un tas nesatur nekādu laktozi, raugu, saldinātāju vai lipekļus.

Tikai viena kapsula dienā – un jūsu organisms, ieguvis “saules vitamīnu”, teiks jums paldies!

Jautājiet Aptiekās!

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Par uztura bagātinātāju lietošanas nepieciešamību jākonsultējas ar ģimenes ārstu.