Paredzēts, ka pa uzticības tālruni vecāki varēs saņemt psiholoģisku atbalstu jautājumos, kas saistīti ar bērniem.

VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Anda Sauļūna norāda, ka vecāki nav visu varoši, un nereti ne visiem vecākiem pieejams kāds, kurš varētu uzklausīt - daudzi vecāki savas atvases audzina vieni paši, nesaņemot līdzcilvēku atbalstu. Šī iemesla dēļ Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 jau ceturto gadu pēc kārtas rīko īpašu kampaņu, lai uzklausītu un atbalstītu tos vecākus, kas savas atvases audzina vien.

Sauļūna atzīst, ka arvien biežāk Uzticības tālrunī atbalstu meklē arī vecāki, kuri saskārušies ar nesaskaņām ar bērniem, bērna grūtībām izglītības iestādē, kā arī virkni citu jautājumu, kas var kļūt par smagu nastu, ja tos nerisina.

"Sarunas ar vecākiem bieži ir emocionāli piesātinātas un intensīvas, jo joprojām sabiedrībā valda uzskats, ka vecākam viss jāspēj vienam, tādēļ nereti atbalsts un palīdzība tiek meklēti vien tad, kad situācija jau samilzusi. Tādēļ svarīgi runāt par iespējām būt uzklausītam, dalīties ar savu stāstu un kopīgi ar konsultantu meklēt risinājumu grūtībām - vecākam nav jāpaliek vienam," uzsver Sauļūna.

Kampaņa "Es audzinu viens!" norisināsies no 9.maija līdz 15.maijam, savukārt darba dienās no plkst.12 līdz plkst.20 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties, arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas vai bezmaksas aplikāciju "Uzticības tālrunis", vai vēršoties pēc palīdzības e-pastā "uzticibaspasts116111@bti.gov.lv".